Çevre dostu klima fabrikası

Çevre dostu klima fabrikası

Systemair HSK Türkiye’nin LEED Gold Sertifikalı İlk Klima Santrali Fabrikasının Resmi Açılışını Gerçekleştirdi 15 milyon Euro yatırım değerine sahip yeni fabrika ile şirket, Türkiye’yi Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak belirledi.

2-130.jpg4-045.jpg

Klima santralleri sektöründe Türkiye pazar lideri olan Systemair HSK, yeni fabrikasının resmi açılışını Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katıldığı törenle gerçekleştirdi. Açılışı yapılan yeni üretim tesisi, Systemair’in son iki yıl içinde dünya genelindeki en büyük yatırımı oldu. 15 milyon Euro yatırım değeri ile Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen yeni fabrika, Türkiye’nin ‘Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik’ anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası. Bu yatırımla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) fon kullanan ilk iklimlendirme firması olan Systemair HSK, yıllık 4 bin 500 adet klima santrali üretim kapasitesine sahip fabrikası ile Türkiye’yi özellikle Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak konumlandırdı. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Systemair HSK, yeni fabrikası ile 5 yıl içinde ihracat oranını yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkararak ikiye katlamayı hedefliyor.

Systemair HSK’nın Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasının açılış törenine; İsveç Konsolosu Therese Hydén, Systemair CEO’su Roland Kasper ve grubun faaliyet gösterdiği ülkelerin üst düzey yöneticileri ile Systemair HSK çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

56 ÜLKEDE 27 FABRİKA

Açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Systemair’in dünyadaki faaliyetleri ve Türkiye’deki hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Systemair CEO’su Roland Kasper, şöyle konuştu; “1974 yılında kurulan İsveç merkezli bir şirket olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünler arasında; başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu, Asya ve Güney Afrika’da konumlanarak 56 ülkede 27 fabrikamız ve satış ofislerimizle faaliyet gösteriyor ve 5 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2017/18 mali yılında 730 milyon Euro ciroya ulaşan Systemair, finansal değerlendirmede en yüksek kredi notuna (AAA) sahip. Avrupa’da klima santrali pazar lideri olan Systemair, fan ve hava dağıtım ekipmanlarında da dünyada ilk 3 marka arasında yer alıyor.”

 

İSVEÇLİ SYSTEMAİR’İN SON 2 YILDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EN BÜYÜK YATIRIM

Türkiye’de 2000 yılından bu yana satış ofisleri bulunan Systemair’in 2012 yılında Türk iklimlendirme sektörünün öncü firmalarından HSK ile birleştiğini anlatan Roland Kasper, bu tarihten itibaren Systemair HSK olarak çok daha güçlü bir organizasyon yapısı ve yüksek hedeflerle yola devam ettiklerini söyledi. Systemair’in Türkiye’ye büyük hedeflerle geldiğini ifade eden Kasper, üretim ve istihdam odaklı yatırımlarla büyümeyi amaçladıklarının altını çizdi. Bu çerçevede Dilovası’nda konumlanan yeni fabrikanın Systemair’in dünya genelindeki 13. klima santrali fabrikası olduğunu belirten Kasper, bu üretim tesisinin grubun son iki yıl içinde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olduğunu vurguladı.

AR-GE MERKEZİ BULUNAN 18 ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE

Systemair’ın Ar-Ge merkezi bulunan 18 ülkeden birinin Türkiye olduğunu açıklayan Ayşegül Eroğlu, “Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda fabrikamızda yeni nesil klima santrallerine ek olarak havalandırma alanında çok sayıda yeni ürün üretmeye başladık. Fabrikamızdaki Ar-Ge merkezinde çalışan mühendislerimiz yerel projelerde görev almanın yanı sıra global projelere de destek veriyor. Türkiye’de Systemair HSK’nın eski Ar-Ge Müdürü olan bir Türk mühendis, bugün İsveç’te Systemair’in genel merkezinden yürütülen önemli bir Ar-Ge projesinin başında görev alıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.