Çetinkaya’dan Flormar’a  makam mevki ötesi destek

Çetinkaya’dan Flormar’a makam mevki ötesi destek

Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya, Flormar direnişine 282’nci günde konuk oldu. Direnişin uzun süredir takipçisi olduğunu belirtip, “Seçilirsem belediye başkanı, seçilmezsem yurttaş olarak yine desteğinize geleceğim” dedi.

5-048.jpg6-040.jpg4-121.jpg

Gebze OSB’de kurulu Flormar’da sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartılan çoğunluğu kadın işçilerin direnişi bugün itibariyle 284’ncü gününe girdi. Direnişçilerin 283’ncü gün konukları arasında yer alan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya mesleğinden sebep uzun süredir takip ettiği, daha önceden de farklı şekilde desteğe geldiği Flormar direnişine desteğinin 31 Mart’ta seçilmesi halinde belediye imkanlarıyla belediye başkanı olarak, seçilmemesi halinde yurttaş olarak süreceğini kaydetti.

 

BAKLAVA İKRAM ETTİLER

 

Çetinkaya’ya Flormar ziyaretinde Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Necati Korkmaz ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Saadet Partisi heyeti ziyarette getirdikleri bir tepsi baklavayı da ev sahibi konumundaki direnişçilere ikram etti. Çetinkaya direnişçi işçilere konuşmasında şunları kaydetti:

 

ŞAHSIM ADINA DA PARTİM ADINA DA….

 

“Sosyal hayatın içinde kadının çok güçlü olması gerekiyor ama en önemlisi hakkınızı aramanız lazım. Bu hak aramasında da gerek şahsım adına Burcu Çetinkaya olarak, gerek partim adına Gebze Belediye Başkan adayı olarak sizlerin yanındayız ve destekçiniziz. Bizim üzerimize düşen bir şey olursa her zaman yanınızda ve yardımcı olmak isteriz. Özellikle bunu dile getirmek istedim.

 

UZUN SÜREDİR TAKİPÇİSİYİM

 

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduğum için sizin direnişiniz çok uzun süredir takipçisiyim. Çünkü sizlerden çok hasta geliyor bana. Hep soruyor, ediyor, konuşuyoruz. Süreç inşallah en kısa sürede lehinize sonuçlanır.

 

Flormar işçileri olarak sizlerin mücadelesine destek vermek istiyoruz. Ben kendim de üretimin içerisinde, aktif olarak çalışan bir kadınım. Bir kadın, bir bayan olarak sizlerin hak arama mücadelenizde yanınızda ve hep birlikte hareketinizin destekçilerindeniz. Mevcut durumunuzun uzun zamandır devam ettiğini, zor şartlar altında hak arama mücadelenizin devam ettiğini biliyoruz. İşiniz çok zor. Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyor ve teşekkür ediyorum.”

 

DÜRÜST VE AHLAKLI YENİ NESİL SİYASETÇİLER

 

Çetinkaya açıklamasının ardından direnişçi işçilerle bir süre sohbet etti. Çetinkaya adaylığına ilişkin yaptığı bilgilendirmede istisnasız her kesimin belediye başkanı olmak için yola koyulduğunu belirtti. Dürüstlük ve ahlakı ön planda tutan yeni nesil siyasetçilerin Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu kaydetti.

SERMAYEYE EŞİT OLMAYIN

 

Çetinkaya direnişçi işçilerin sorunlarını da dinlerken, belediye başkanı seçilmesi halinde toplumun tüm kesimlerine eşit ve ayırımsız olacağına dair sözüne atfen, “Sermaye sınıfına eşit mesafede olmayın. Onlara eşitsizlikler üzerinden çok imtiyaz sağlandı” dedi. 

 

YAPTIRIMCI BİR YASA MADDESİ YOK

 

Bir işçi de, “Anayasal hakkımızı kullandık. Anayasa’da sendikal örgütlülük hak ama bu hakkın çiğnenmesi durumunda ne tür bir yaptırım uygulanacağına dair, yasayı uygulatmaya yönelik alt bir yasa maddesi yok” dedi.

 

ISRARLA ANLAMAK İSTEMİYORLAR

 

Hak arama mücadelelerinde bazı kişilerin kendilerini ısrarla anlamazdan geldiğini belirten bir işçi, “25/2’nci maddeden işten çıkartıldık, bu başlı başına bir hukuksuzluk. Direnmemizi eleştirenler, 25/2’nci maddeden çıkartılanların taşeronda çalıştırıldığını söylüyor. Yargının çok ağır işlemesine karşın, hakkımızı adli makamlarda aramamızı önerebiliyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.