Cerit: HDP kapatılmalıdır

Cerit: HDP kapatılmalıdır

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın bir süre önceki, “HDP kardeş partimizdir” şeklindeki açıklamasına yazılı basın açıklaması ile tepki gösteren Vatan Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit, HDP’nin kapatılması gerektiğini savundu.

 Cerit yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


AÇIKÇA İTİRAF ETTİLER

“HDP bugüne kadar neler yaptı. Milletvekilleri Türkiye Büyük Meclisi koridorlarında PKK marşı söylediler. “Sırtımızı, PKK'ya, PYD'ye YPG'ye dayamışız” diyerek, PKK'nın desteğini aldıklarını açıkça itiraf etmişlerdir. HDP'li belediyeler, PKK'lıları belediye kadrolarında görevlendirmişler, parasal olarak beslemişler, Mehmetçiğe kurşun sıkmak için, belediye araçlarını kullanarak hendekler kazmışlar, dağa yiyecek taşımışlar, milletvekilleri dokunulmazlıklarını kullanarak PKK militanlarını saklamışlar, polisin operasyonundan korumuşlar, kendi araçları ile silah ve mühimmat taşımışlardır. Eşbaşkan Demirtaş “Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceğiz” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okumuştur. Kentlerde bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün heykellerini yakmışlar, Türk bayraklarını indirmişlerdir. Yeni seçimden sonra, aynı davranışlara devam etmişlerdir.

PKK’NIN YASAL UZANTISI

40 yıldır ülkemizde terör estiren, caddelerimizde, meydanlarımızda, tren garlarımızda bombalar patlatarak, yüzlerce masum insanı katleden, çocukların canına kıyan, Mehmetçiklerimizi şehit eden, ekonomimizin zayıflamasına neden olan, Amerikan emperyalizminin karagücü PKK'ın yasal uzantısıdır. HDP PKK'dır. Her ikisi de ABD’nin maşasıdır.

AMERİKAN KARDEŞLİĞİDİR!

Hiçbir ülkede, terör örgütüyle mücadele edilirken, onun legal siyası kolu olan bir parti olamaz, seçime giremez, mecliste olamaz, belediye yönetemez. HDP kapatılmalıdır. Bu durumdaki partiyi, Atatürk'ün kurduğu, Cumhuriyetin kurucusu sıfatını taşıyan bir parti, CHP kardeş ve devrimci parti ilan edemez. Bölücü, terörist bir parti Atatürk'ün kardeşi olamaz. Bu, terör kardeşliği, Amerikan kardeşliğidir. Atatürkçü CHP'li vatanseverler bu açıklamayı reddetmelidir.
CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz'a bu açıklamayı silah dayayıp yaptırmadıklarına göre, açıklamasını şiddetle kınıyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.