“Cemevleri konusunda adım atılsın”

“Cemevleri konusunda adım atılsın”

 Darıca Cemevi Başkanı Şeref Arslan, ‘Başbakanımızın cemevleri konusunda daha somut adımlar atmasını bekliyoruz' diyerek hükümete çağrıda...

 

Darıca Cemevi Başkanı Şeref Arslan, ‘Başbakanımızın cemevleri konusunda daha somut adımlar atmasını bekliyoruz' diyerek hükümete çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve ilimizdeki Alevi dernekleri işbirliğinde bu yıl 8.si düzenlenen ‘Sevgide Buluşalım' etkinliği Interteks Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Programa; AKP'li milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediyesi Başkanı Aziz Alemdar, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan, cemevi dernek başkanları ile binlerce Alevi katıldı.

SİYASİ BİR OLUŞUM
Programın açılış konuşmasını yapan Darıca Cem Evi Anadolu, Kültür ve Görgü Derneği Başkanı Şeref Arslan etkinliğe emek veren herkese teşekkürlerini sundu. Etkinlik öncesinde düzenlenen toplantılarda “Bizim Türkiye'de sevgiye ve barışa ihtiyacımız var” diye konuştuğunu hatırlatan Arslan, “Bu etkinliklerde herhangi bir siyasi bir oluşum içerisinde değiliz. Bizler ülkemizi yönetenlere de mesaj vererek bu etkinlikte bir aradayız” dedi.

EŞİT YURTTAŞLIK
Konuşmasına devam eden Arslan, “Dinimiz ve inancımızda tarafımız bellidir. Eşit yurttaşlık temelinde sorunların giderilmesi için devletimizi yönetenler 5 yıldızlı otellerde 5 yıldızlı iftar sofralarında otururdu. Yerel yöneticilerimizse bizlerin yanında aynı sofralara oturdu, ibadethanelerimizde bizlere destek verdi” diye konuştu. Arslan konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bizler diğer yurttaşlarla birlikte eşit haklara sahip olmalıyız. 

 

ONUR DUYUYORUZ
Bunlar bütün Alevi derneklerinin toplu bir mesajı değildir. Sevgili başbakanımızın torununa verdiği isimden onur duyuyoruz ancak kendisinden daha somut adımlar bekliyoruz. Çıkıp bir milletvekili “Cemevleri terör yuvasıdır, cem evleri cümbüş yerleridir” dememelidir. Herkes bizim yerel yöneticilerimizi örnek almalıdır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.