ÇAYIROVA’DA 1989 RUHU YENİDEN YAŞANACAK

ÇAYIROVA’DA 1989 RUHU YENİDEN YAŞANACAK

 Kendisinin 7,5 yılda yaptığı hizmetleri, diğer yönetimlerin 15 yılda yapamadığını ileri süren Timur Koç, şu anda mahallelerde halkın sorunlarına...

 

Kendisinin 7,5 yılda yaptığı hizmetleri, diğer yönetimlerin 15 yılda yapamadığını ileri süren Timur Koç, şu anda mahallelerde halkın sorunlarına yönelik çalışma yaptıklarını daha sonra ise bu sorunlara yönelik çözüm projeleri hazırlayacaklarını belirtti.  CHP’de adayın ön seçim ile belirlenecek olmasından memnun olduğunu da kaydeden Timur Koç’a göre önümüzdeki dönem 1989 ruhu yeniden yaşanacak. CHP Çayırova Belediye başkan aday adayı Timur Koç ile Çayırova’nın dününü, bugününü ve yarınını konuştuk.

 

LEVENT ALTUN – KÜBRA TANRIVERDİ

 

 

Çayırova’nın ilk ve kurucu belediye başkanısınız. O dönemin şartları nasıldı?

 

1992 yılında ilk ve kurucu belediye başkanıyım. Güzeltepe o zamanlar bir köydü, muhtarlıktan devraldık. O belediyeyi bir şehir yaptık. Arabası, ambulansı, greyderi, kepçesi, hatta kazma küreği bile yoktu. Bu şartlardaki belediyeyi, Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biri haline getirdik. 

 

 1994’te çok az bir oy farkıyla kaybettiniz seçimi…

 

Evet, belediyeyi kurduk ve hazırladık. 1994’de 139 oy ile kaybettim seçimi. Daha sonra ise 1999 seçimlerinde tekrar kazandım. Seçimleri çok az oy farkıyla kaybettim, kazandığımda ise büyük oy farklarıyla kazandım.

 

 

Doya doya belediyecilik yaptık

 

 

Belediye başkanlığı döneminizde hangi hizmetler gerçekleştirdiniz?

 

Çok önemli hizmetler yaptık. Yuvacık suyunu bu bölgeye ilk getiren belediye biz olduk. 

Belediye hizmet binasını yaptık 14 bin metrekarelik. Çevre düzenlemesine önem verdik, belediyenin araç-gereç olarak sıfır araçlar aldık. Türkiye’de ilk kez klimalı otobüs devrini başlattık. Belediye binasının yanında ciddi park projeleri, cadde ve sokak caddelerinin isimlerini koymak bize nasip oldu. Ayrıca Özgürlük, Atatürk, İnönü, Akse ve Emek Mahallelerinin isimlerini biz verdik. Mezarlık projesi, Çağdaş Kent toplu konut projesi ve Kuştepe ormanını mesire alanı bizim zamanımızda tamamlandı. Çayırova Stadı eski adıyla Timur Koç Stadı’nı biz bitirdik. Belediyeye 19 yeni araç kazandırdık, ağaç-dikim projeleri, her mahalleye muhtarlık binası yaptık. Herkesin dinsel inançlarına saygı gösterdik. Hem Cemevi hem Şii’lere cami hem de Kuran kurslarına destek olduk. Çayırova’ya üniversitenin gelmesini sağladık, Türkan Saylan ile birlikte kız öğrenci yurdu yaptırdık.  Belediye Gençlik Merkezi (BELGEM) ile çeşitli sosyal faaliyetler, halk oyunları ekibi ve çeşitli tarihi ve turistik yerlere gezi etkinlikleri gerçekleştirildi 5 yıl boyunca. Yani belediyeciliği doya doya yaptığımızı düşünüyorum.

 

Sizden sonraki yönetimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Biz 7,5 yıl Sosyal demokrat belediyecilik yaptık bunlar 15 yıl yaptılar. Çıkıp da benim gibi proje anlatamıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda, belediye başkanlığı yapan Faruk Taşçı’ya sormuştum bunu. ‘Sen ne yaptın döneminde?’ diye. Bana dedi ki, ‘okul yaptım’. Ben de, ‘Okul yerlerini ben ayırdım siz hayır sevrelere yaptırdınız’ dedim. Bizim 7,5 yılda yaptığımız hizmetin üstünde 15 yıl oturdular. Biz belediye hizmet binasını 3 yılda bitirdik, bu yönetim 5 yıldır tadilatını bile bitiremedi. Bu yönetimin hem çok önemli projesi yok hem de borçları var onu bir türlü anlamıyorum. 

 

Çayırova için öncelikli konu sizce nedir?

 

Çayırova’ya haksızlık yaptılar. Şekerpınar ile birleştirip gerçek Çayırova ile birleştirmediler. Sınır ihlali yapıldı. Çayırova sınırları daraltıldı. Çayırova’nın gerçek sınırları cam fabrikasının olduğu, TSE ve GYTE’nin ve Çayırova çamlığının bulunduğu, Hünkar çayırını da içine alan ve denizle buluşan bir alandır. Çayırova bu sınırlara kavuşmalıdır. Bize tekrar görev verilirse sınır problemi çözmek için elimden geleni yapacağım. Denize açılmış olacak Çayırova. Böyle olursa ulaşım sorunu da çözülecek ve Çayırova’ya değer katacak. 

 

Çayırova, İstanbul Şişli’den daha önemli

 

Çayırova’yı gelecekte neler bekliyor?

 

Çayırova, Türkiye’nin en önemli belediyelerinden birisidir. İstanbul Şişli ilçesinden de önemli. Şekerpınar gıda, lojistik ve bankacılık üssü olma yolunda ilerliyor. Yapı Kredi Bankası bankacılık üssü bizim zamanımızda yapıldı. Kuveyt Türk geldi, sırada Akbank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası var. Öte yandan Honda, Isuzu, Mc Donalds ve Migros’un ana depoları burada konumlanmış. Burası önemli bir lojistik, gıda ve bankacılık üssü konumunda. Hem istihdam hem de kaynak açısından çok önemli.

 

Adayın ön seçim ile belirlenecek olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Şu anda tek adayım. Bir arkadaşımın da adı geçiyor. Adayın kim olduğu önemli değil. Fikirlerimizin zıtlaştığı bir aday değil arkadaşım. Ön seçim ile yapılacak. Üyeden çıkamayan aday seçimi de kazanamaz zaten. Demokratik bir yarış olacak. Seviniyorum partimin yeniden 1989 ruhunu yeniden yaşayacağını düşünüyorum. O zaman da ön seçim ile yapılmıştı üye olarak. Atama yerine önseçim olması beni daha çok mutlu etti. Geçen dönemde keşke üye ve delege ile seçim yapılsaydı. Halkın desteklemediği ve istemediği hiçbir yere aday olmak istemem ben. Anlattığım projeler beni yaşatıyor.

 

Şu anda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

 

 

 

 

Bir ekip çalışmamız var şu anda, teknik bir proje hazırlayacak ekip. Çayırova’nın sorunlarını dinliyoruz halk ile yaptığımız toplantılarla. Gelen talepleri not alıyoruz daha sonra ise projelendirmeyi hedefliyoruz. Sorunlarını dinlemeye gidiyoruz, oy istemeye değil. 2 aydır bu şekilde bir çalışma çok faydalı.

 

Topbaş’ın yerinde olsam istifa ederdim

 

Seçimlerle ilgili öngörünüz nelerdir?

 

Ben, 1989 ruhunun yeniden yaşanacağını ve seçimleri kazanacağımızı düşünüyorum. Genel konjonktür de önemli elbette. Çoğu yerde aday değil başbakan yarışıyor. Örneğin İstanbul’da Gezi parkı olaylarında Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müdahale etti. Bir parkı başbakan mı yapar, belediye mi? Eğer Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başbakan ben de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olsaydım böyle müdahale etseydi, istifa ederdim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.