Çayırova meclisinde yine tartışma

Çayırova meclisinde yine tartışma

Çayırova Belediye Meclisi Ağustos ayı Meclis oturumu Meclis salonunda Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaşın Başkanlığında yapıldı15 Gündem...

Çayırova Belediye Meclisi Ağustos ayı Meclis oturumu Meclis salonunda Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaşın Başkanlığında yapıldı

15 Gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında imar plan tadilatıyla ilgili olan ilk 4 madde komisyondan geldiği şekilde oylanarak kabul edilirken, meclis gündemine yeni gelem 6 imar plan tadilatı ise Komisyona havale edildi. 5. madde olan SGK'ya hizmet binası yapılması şartıyla yer tahsisi ve 6. Maddesi olan Tapu Sicil Müdürlüğüne yer tahsisi, yer belirleme çalışmaları devam ettiğinden bir sonraki meclise ertelendi.

 ‘KURSU YAPMAK

İÇİN İZİN ALMALIYIZ’

Gündemin 7. Maddesi olan Çağdaşkent'te Çayırova Belediyesine ait dairelerden birinin Kur'an Kursu yapılması amacıyla ilçe Müftülüğüne geçici tahsis edilmesi maddesi CHP Belediye Meclis Üyelerinin çekinceleri nedeni ile tartışmalara sebep oldu. O binada diğer daire alan kişilerin rızası alınmadan maddenin mecliste görüşülmemesi gerektiğini söyleyen Suludere; " Oradaki insanların kendine göre bir yaşam şekli var. Madde komisyona gitsin, komisyon insanlarla görüşüp rızalarını alsın. İyi bir şey yapmaya çalışırken birilerini mağdur etmeyelim" dedi.

  ‘MÜFTÜLÜK KİM OLUYOR’

 Suludere'ye cevap veren Akbaş, Kur'an Kursuna izin verme yetkisinin Müftülükte olduğunu ve müftülüğün bina sakinlerinin rızasını alarak bu izni verebileceğini ifade etti. Akbaş'ın ‘müsaade edin Kur'an kursu olup olmayacağına müftülük karar versin' sözüne sinirlenen Suludere; " müftülük kim oluyor? Ben orada oturacağım, müftülük gelip Kur'an kursu olup olmayacağına karar verecek. Müftülük tahsis talebinin ekine muvaffakatnameleri koysun, meclise öyle gelsin. Ben meclisim, yok öyle!" diye bağırdı.

‘ FARKLI FİKİRLERİ

YOK SAYAMAYIZ’

 CHP meclis üyesi M. Ali Kaplan ise; " Zaten biz orayı müftülüğe Kur'an kursu yapma şartıyla tahsis ediyoruz. Müftülük 'burada kurs olmaz' deyip, tepki almayı göze alamaz. O binada oturan siz olsanız tepki göstermez misiniz? Benim ailem orada oturacak, aynı binada giren çıkan belli olmayan bir yer olacak" dedi. Kaplan’ın ardından söz alan SP meclis üyesi İlhami Bayrak; " Farklı fikirleri yok sayamayız ama aynı düşünmek zorunda da değiliz. Kemal Sunal filmlerindeki gibi sahte Yasin okuyan adamların mezarlıkta cirit attığı bir neslin benim mezarlıklarımda olmasını arzu etmiyorum. Dolayısıyla çocuklarımızın Allah kelamı öğrenmesinde sakınca görmüyorum. Başı açık ya da başı kapalı insanları ne idüğü belirsiz diye algılamayalım. Açıklık ya da kapalılık gelişmişliğin, çağdaşlığın simgesi değil, inancın gereğidir. İlimizde yüzlerce kilise ev varken lütfen biraz makul olalım" dedi.

‘MAAŞLAR BAYRAMDAN

ÖNCE ÖDENSİN’

 Tartışmaların uzaması üzerine Başkan Akbaş; " Aynı yerde halk eğitim için de yer tahsisi yaptık. O zaman niye tepki göstermediniz?" diye sordu. Gündemin diğer maddelerinde ise kapalı spor salonunun yanında yapılacak yüzme havuzu için gerekli olan alanın sağlanabilmesi için arsa takasları oy çokluğuyla yapıldı. Gündem dışı söz alan İlhami Bayrak, vatandaşların kendisine söylediği şikayetleri başkana iletti ve belediyedeki memur ve işçilerin maaşlarının bayramdan önce ödenmesini rica etti. Meclis 2 Eylül Pazartesi günü Saat 18.30'da toplanmak için dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.