ÇAYIROVA:  İYİ Partili Kolo’dan önerge yağmuru

ÇAYIROVA: İYİ Partili Kolo’dan önerge yağmuru

Çayırova Belediye Meclisi’nde İYİ Parti’yi tek başına temsil eden Mimar Deniz Kolo, temmuz ayı olağan toplantısında beş soru önergesi verip yanıt aradı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti arasında Millet İttifakı sağlanmamış, her iki parti ayrı adaylarla seçime girerken İYİ Parti meclise bir üye sokmuş, o isim de uzun süre AKP’de siyaset yaptıktan sonra İYİ Parti’ye geçen Mimar Deniz Kolo olmuştu. Deniz Kolo, Çayırova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında soru önergeleri ile dikkat çekti. Kolo toplam beş soru önergesi verdi. 
HASTANE YERİ DEĞİŞİYOR MU
 Kolo önergelerinde, “Şekerpınar’da otoban kenarında ayrılan hastane yerinin değiştiğinin” konuşulduğunu belirtip olası yeni yere dair sorular yöneltti. Bir diğer soru önergesinde, kamulaştırma yapılan küçük sanayi sitesi bölgesinde kamulaştırmanın tamamlanıp tamamlanmadığını, mağdur edilen vatandaş olup olmadığını sordu. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin de içinde yer aldığı Kentpark projesinde belediyenin elinde kalan dükkanları da soran Kolo, müteahhide alacağının ödenip ödenmediğini de sorguladı. 
HEBO YAPI’YA SATIŞ
Yine Kentpark Projesi kapsamında devam eden kamulaştırma davası olup olmadığını soran Kolo’nun bir diğer soru önergesi geçen dönem Hebo Yapı’ya satılan yer üzerine oldu. Geçen dönem yapılan satışta belediye meclis üyesi Necati Apaydan’ın yargıya yaptığı başvuru sonrası satışın iptal edildiğini hatırlatan Apaydın, yine önceki yönetimin o karara itiraz için yargıya başvurduğunu belirtip bu dönemin yönetiminin, halkın çıkarına aykırı satış girişimine karşı tutumunu sorguladı.
27 DÜKKÂN ELDEN ÇIKTI
Meclise başkanlık eden 1’nci Başkanvekili Avukat Saadettin Arıkboğa önergelere yazılı yanıt verileceğini belirtirken Kentpark projesi kapsamındaki dükkanların durumuna dair sözlü bilgilendirdi. Kentpark projesindeki 68 işyerinden 17’sinin müteahhitlere, alacaklarına mahsuben elden çıkartıldığını, 10’unun satıldığını belirten Arıkboğa, “Belediyenin halen 41 dükkanı var. Aslında 45 dükkan ama dördünün metrekaresi çok düşük olduğu için alıcısı çıkmayacaktır. Belediye olarak o dört dükkanı farklı şekilde değerlendirebiliriz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.