Çayırova İnönü’de okul sorunu çözülmeli

Çayırova İnönü’de okul sorunu çözülmeli

Çayırova Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Halis Koç, İnönü Mahallesi’ndeki okul sorununu hatırlatıp sorunun çözümü için siyasilerin devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Çayırova Belediye Meclisi mayıs ayı birinci oturumunda CHP Grubu, gündem dışı konu olarak İnönü Mahallesi’ndeki okul sorununu da hatırlattı. Grup sözcüsü Halis Koç tarafından yapılan açıklamada konuya dair şu görüşlere yer verildi:

ACİLEN EL ATILMALI

“İnönü Mahallesi’nde, Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nun eğitim-öğretim yılının başında yıkılması ile çocuklarımızın ve ailelerimizin mağduriyeti hat safhadadır. Bu konudaki sorumluluk ve yapım işi Milli Eğitime aittir. Ancak bu sorunun bir an önce çözümü ve önümüzdeki öğretim yılına kavuşması için, Başkan olarak konuya acilen el atılmasını, siyasilerden destek alınmasını İnönü halkı adına talep ediyoruz.”

EMEK VE İNÖNÜ

Halis Koç; Emek ve İnönü Mahalleleri’ne dair yaptığı değerlendirmede ise, “Emek ve İnönü'de yaşayan ve 2009'dan beri hizmet alamamış, gelmiş geçmiş belediyeler tarafından çivi çakılmamış; 830 tapulu, 70 tapusuz 900 hak sahibinin, 4500 yurttaşın sorununu nasıl çözeceğinize dair görüş ve önerileri meclisimizle paylaşır mısınız? Bu konuda herhangi bir çalışmanız var mı? Seçim beyannamenize koydunuz mu? Seçildikten sonra görüş alışverişinde bulundunuz mu?” görüşlerine yer verdi.

BEKLEYELİM GÖRELİM

Halis Koç sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin cevabına dair, “Mahalleli önümüzdeki eğitim döneminde de okulsuz kalacak” derken, “Kentsel dönüşüm mağdurları ile istişare edeceğini ve istekleri doğrultusunda proje üreteceğini” mecliste deklere edeceğini kaydetti. Bu yanıtlar üzerine, “Bekleyelim, görelim” yorumu yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRIYI KINADI

Halis Koç; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk İlçesi’ndeki şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı da kınadı. Koç; CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleşen linç girişimi, aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşıda yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan hain ve alçakça saldırı son derece organize bir eylemdir. Bu atılan yumruk demokrasimize atılan yumruktur. Birlik ve beraberliğimize, iç huzurumuza karşı yapılmıştır. Linçi meşrulaştıranlar; demokrasimize, iç huzurumuza bomba koyanlardır. Ülkemizi kaosa sürükleyecek bu linç girişiminde bir tek gözaltı ve tutuklunun olmaması; hain ve faşizan saldırının önceden organize olduğunu gösterir. Bizler CHP'nin her bir neferi olarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktayız. Ve ayakta durmaya devam edeceğiz.
​CHP meclis grubumuz olarak bir kez daha Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na hain saldırıyı yapan soysuzları, teşvik edenleri ve görevinde ihmali olanları kınıyoruz. Genel Başkanımıza ve demokrasiden yana tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.