ÇAYIROVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZE

ÇAYIROVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZE

 

 

“Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, proje okullarının belirlenmesi ve bu okullara yönetici ve öğretmen atama ve görevlendirmelerinde Milli Eğitim Bakanına sınırları belli olmayan, herhangi bir ölçüte dayanmayan, çok geniş yetki verilmesine, Anayasaya aykırı bularak Anayasa Mahkemesine başvurdu.”

                Hukuksal süreç işlemesine rağmen proje okulları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlardan biri de Çayırova İlçesinde 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi için idareci ve öğretmen seçimi devam ediyor. Hepimiz biliyoruz ki bu tip atamaları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Eğiti-Bir Sen sendikası birlikte karar vererek atıyorlar. Çayırova Eğitim-Bir Sen yönetimi içerisinde, bu tip kadrolaşma hareketlerini geçmişten günümüze yaparken bunları gerçekleştiren kişilere “Büyük Operasyon Adamı” şeklinde tanımlıyorlar. Bu tanımlama bize değil bizzat kendilerine ait ifadedir. Her yeni yere bir atama olduğunda varan bir, varan iki vb. kendi aralarındaki yazışmaların olduğunu biliyoruz. Bu yazışmalar Facebook üzerinden yapılıyor.

                Bu doğrultuda, liyakat, hak, hukuk, vicdan gibi kavramların bu kişilerin nezdinde hükmü yoktur. Bu noktada bakanlığın son yıllarda hayata geçirdiği “Değerler Eğitiminin” ne kadar önemli ve bunların bundan ne anladıkları da ortadadır. Ya bizdensin ya da düşmansın anlayışı egemendir. Bu anlayışın kendisi, özellikle Eğitim-Senli öğretmenlerin nefes alma haklarının olmadıkları yönündedir. Bunun nedeni; Eğitim-Senli öğretmenler, bilimsel, demokratik ve laik ve eğitimi savunmalarıdır. AKP ile birlikte güç bulan cemaat örgütlenmelerine ve eğitimdeki dinselleşmeye karşı olmalarıdır. Bu doğrultuda, her yerde Eğitim-Senli öğretmenlere dönük, haksızlıklar, hukuksuzluklar, baskı ve yıpratmalar yaşanıyor.

 

                15 Temmuz Şehitler Fen lisesinde ilk önce üç Eğitim-Senli öğretmenin fotoğrafları ve adları okul sitesine konmuşken ne oldu da adları ve resimleri siteden kaldırıldı. Çayırova İlçe Milli Eğitim müdürümüzün bu durumdan haberi var mı? Varsa Eğitim-Senli olmalarının bir etkisi var mı? Okula atanana idareci ve öğretmenlerin acaba kaç tanesi Eğitim-Birli merak ediyoruz? Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne böyle durumlarla ilgili yazılı başvurduğumuzda genellikle envanter tutmadıklarını biliyoruz. Ama yine de merak ediyoruz. Umarım en kısa zamanda bir yetkili tarafından bilgilendiriliriz.

Bu yazı toplam 59 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi