Halil Yeni

Halil Yeni

Çayırova Halkı Mücadeleyi Kazandı

Çayırova Halkı Mücadeleyi Kazandı

 

Çayırova halkının aylardır süren mücadelesi başarıya ulaştı. Havayı ve çevreyi kirleten İnnova Geri Dönüşüm fabrikası sonunda mühürlendi.

 

Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Çağdaşkent konutlarında yaşayan vatandaşlar, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle İnnova Geri Dönüşüm fabrikasını aylarca protesto etmiş çeşitli eylem ve etkinliklerle fabrikanın kapatılmasını istemişti.

 

Geçtiğimiz haftalarda Çağdaşkent konutları önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde pankartlarla ve sloganlarla İnnova firmasının önüne kadar yürümüş. “Belediye uyuma, vatandaşa sahip çık”, “Zehir solumak istemiyoruz” şeklinde sloganlar atmış ve lastik geri dönüşümü yapan firmanın ağır koku ve kirlilik saçarak çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilediklerini bildirmişti.

 

Fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında grup sözcüsü, Konunun meclis gündemine taşınmasına rağmen 1 yıldır bu olumsuzluğun yaşandığını söyleyerek yetkililerin sessiz kalmasını eleştirdi.

 

Halkın gerçekleştirdiği ısrarlı eylemler sonunda sonuç verdi ve yetkililer harekete geçmek zorunda kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından bu hafta firma mühürlendi.

 

Konuyla ilgili görüştüğüm mahalle sakinleri mücadelelerinin sadece İnnova fabrikasıyla sınırlı kalmayacağını bölgede havayı ve çevreyi kirleten başka firmaların olduğunu bildirerek mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

 

Çayırova Halkını Selamlıyor, Mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Dilerim bu kazanım kârları ve kazanacakları paralar uğruna hayatı, çevreyi ve insan sağlığını tehdid eden patronlara ders olur. Çünkü hiçbir şey çevre ve insan sağlığından daha değerli olamaz.

 

***

 

Sevgili dostlarım. 14 Eylül Pazar günü Saat 13.00 – 17.00 arası Gebze, Bahçe Restoran’da düğünüm olup iki hafta sizlerden ayrı kalacağımı bildirir, tüm okurlarımı düğünüme davet ederim. Tekrar buluşmak dileğiyle…    

Bu yazı toplam 960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi