Çayırova Belediyesi’nde  yönetmelik yenilendi

Çayırova Belediyesi’nde yönetmelik yenilendi

Çayırova Belediyesi’nde yeni müdürlükler için yeni, eski müdürlükler için yeniden çalışma yönetmeliği hazırlandı.

Çayırova Belediye Meclisi’nde temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin izinde olmasından ötürü Meclis 1’nci Başkanvekili Saadettin Arıkboğa’nın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısını AKP Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez, Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti de takip etti.
“SADECE ÜÇ-BEŞ GÜN KALDILAR”
Yoğun ama seviyeli ve kıvamında tartışmalara sahne olan meclis toplantısında CHP Grubu tarafından verilen soru önergelerinden biri Şekerpınar/Cumhuriyet Mahallesi’ndeki belediyeye ait iş merkezinde AKP Cumhuriyet Mahalle Teşkilatı ile Glutensiz Yaşam Derneği tarafından kullanılan yerlerden kira alınıp alınmadığı üzerine oldu. Meclise başkanlık eden Saadettin Arıkboğa anılan yerde kiracılardan birinin yerini boşaltması üzerine 3-5 günlüğüne AKP Mahalle teşkilatınca kullanıldığını belirtip dernek ayrıntısına değinmedi. Arıkboğa gerek CHP gerekse İYİ Parti’den gelen soru önergelerine yazılı yanıt verileceğini de kaydetti.
KAÇ TAKSİT OLSUN 
Meclisin birinci gündem maddesinde belediye ait hisse satışlarında uygulanan 48 taksitin revize edilmesi oldu. Ancak konu yine ilgili komisyona havale edildi. Başkan Arıkboğa aslında komisyonun taksit sayısını 72’ye çıkartmak yönünde bir karara vardığını ancak bir takım yasal detay ve kaygılardan ötürü konunun yine komisyona havale edilmesinin istendiğini belirtti. 
ÇALIŞMA YÖNETMELİKLERİ 
Gündemin ikinci maddesinde belediyede yeni kurulan müdürlükler için hazırlanan, diğer müdürlükler içinse revize edilen çalışma yönetmeliklerine dair komisyon raporu, oy birliğiyle kabul edildi.
STANDART HALE GELMELİ 
Şekerpınar Cumhuriyet Mahallesi, Anadolu Caddesi üzerindeki benzinliğin işleticisinin talebiyle çekme payı üzerinden imar revizyonu da oy birliğiyle kabul edildi. CHP Grubu adına söz alan Salih Işık tekil anlamda alınan bu karara itirazlarının olmadığını ancak standart bir karar alınması gerektiğini belirtip tavsiye nitelikli bir öneride bulundu.
AĞUSTOS’TA TATİL 
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki belediye ticaret merkezinde kira indirimi yerine kira zammında indirimle birlikte Yenimahalle’de yeniden semt pazarı kurulması kararının da alındığı meclis toplantısının sonunda, ağustos ayında meclisin tatil edilmesi, CHP Grubu’nun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kararlaştırıldı. Eylül ayı olağan meclis toplantısı ise, 03 Eylül Salı günü saat 15.00’te gerçekleşecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.