Çayırova Belediye Meclisi  yüzde 85 oranda yepyeni

Çayırova Belediye Meclisi  yüzde 85 oranda yepyeni

31 Mart yerel seçimlerinin gayri resmi sonuçlarına göre 32 kişilik Çayırova Belediye Meclisi; Başkan Çiftçi dahil 25 AKP, 6 CHP, bir İYİ Partili üyeden oluştu. 

Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin ardından belediye meclisleri de şekillenmeye başladı. 32 kişilik Çayırova Belediye Meclisi; Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile birlikte 25 AKP, 6 CHP, bir İYİ Partili üyeden oluştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ise AKP’den 6, CHP’den bir meclis üyesi girebildi. Saadet Partisi bu dönem belediye meclisinde yer alamadı.
AKP’DE 3, CHP’DE 2 TECRÜBELİ 
Meclisin AKP Grubu’nda Halil Halifeoğlu (2004 – 2009) ile Erhan Sarıdede  ve Filiz Ayyıldız (2014-2019) dönemlerinde mecliste yer almıştı. CHP’den Halis Koç mecliste ikinci dönemine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi unvanını ekleyerek de sürdürdü. Yine CHP’den Salih Işık, Gebze Belediye Meclisi ve geçen dönemin son 9 ayında Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tecrübelerine sahip. Meclisin diğer 27 ismi ise bu dönem ilk defa belediye meclis üyeliği deneyimi yaşayacak. Çayırova Belediye Meclisi yeni döneme yüzde 85 oranında yeni isimlerle giriyor.
Bünyamin Çiftçi (Başkan) Doktor Cüneyt Atalay, Bekir Bilgiç, Halil Halefioğlu, Burak Fidan, Avukat Sadettin Arıkboğa, Fatmanur Çelik, Zafer Alkan, Seyhan Dönmez, Davut Akçay, Erhan Sarıdede, Muhammet Mustafa Demirkıran, Behçet Günay, Öğretmen Arzu Arslan, Abdurrahman Çapan, Murat Dinç, Kadir Kurun, Hayati Güveren, Filiz Ayyıldız, Ali Yüksel, Metin Demirci, Şahin Ayaz, Muhsin Ateş, Hasan Akan, Vedat Özdemir (AKP)
Halis Koç, Salih Işık, Tayfun Budak, Muharrem Gökçe, Yılmaz Bilmez, Turan Ağaç (CHP)
Deniz Kolo (İYİ Parti)
BÜYÜKŞEHİR’E AKP’DEN 6 
CHP’DEN 1 ÜYE GİRDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ise Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile birlikte AKP’den Doktor Cüneyt Atalay, Bekir Bilgiç, Halil Halefioğlu, Burak Fidan, Avukat Sadettin Arıkboğa ile CHP’den Halis Koç girdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.