“Caydırıcı kararlar almalıyız”

 “Caydırıcı kararlar almalıyız”

** Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Karayolları Trafik Güvenliği Haftası vesilesiyle yaptığı konuşmada, “Trafik kazalarına karşı çok daha caydırıcı ve önemli kararlar almalıyız.” dedi.

eee5.jpg7-14 Mayıs Karayolları Trafik Güvenliği Haftası vesilesiyle Gebze Kaymakamlığı tarafından bir program gerçekleştirildi. Gebze Belediyesi Kültür Merkezi Kardelen Nikâh Salonu’nda dün düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adnan Aksakal, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Haluk Türkoğlu, Gebze Cezaevi Komutanı Jandarma Üsteğmen Niyazi Koçak, Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Kaya, Gebze Minibüsçüler Odası Başkanı Şaban Ebik, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, Gebze Seyyar Pazarcılar Odası Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır katıldı.

2 BİN 290 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mehmet Arslan bir konuşma yaparak, “Ülkemizde her yıl 7-14 Mayıs Karayolları Trafik Güvenliği Haftası olarak kutlanır. Ülkemizde 2017 yılında meydana gelen trafik kazalarında 2 bin 290 kişi hayatını kaybetmiştir. 249 bin kişi de yaralanmıştır. Trafik yaşamamız hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. İlimizden günlük 100 bin aracın geçişi oluyor. 2018 yılının ilk 4 ayında sürücülere eğitimler verdik. Çocuklarımıza da trafik personelimizce tüm okullara giderek eğitimler veriyoruz. İlçe genelinde 25 okula giderek bin 100 öğrenciye eğitim verdik.” dedi.

 

 

TRAFİK EĞİTİMİNİ VERMEMİZ GEREKİR

Mehmet Arslan’ın ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de bir konuşma yaparak, “Bugün bir farkındalık günü. Bir yıl içerisinde 2 bin 500 insanımızı kaybetmişiz. Toplumu bu kadar etkileyen bir olayı toplumun duyarsızlığını anlamak mümkün değil. Kazaların nedenlerini içerisinde insan kusuru yüzde 99. Trafik kazalarına karşı çok daha caydırıcı ve önemli kararlar almalıyız. Aşırı sürat, uykusuz ve dikkatsiz davranışlarımız insanların yaşamlarını yitirmesine sebep oluyor. Başta çocuklarımız olmak üzere herkese trafik eğitimini vermemiz gerekir. Burada herkese büyük görevler düşüyor. Bu işin temelinde insana karşı saygı ve insan hakkı yatıyor.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET YILIN SÜRÜCÜSÜNE PLAKET

Yapılan konuşmaların ardından Karayolları Trafik Güvenliği Haftası vesilesiyle okullar arası düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi. öğrencilere bisiklet hediye edilmesinden sonra yılın sürücüsü olan Gebze Beylikbağı Özlem Taksi Durak Başkanı Mustafa Erkmen’e Gebze Cezaevi Komutanı Jandarma Üsteğmen Niyazi Koçak tarafından plaket verildi. Programda son olarak ise Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adnan Aksakal tarafından Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Kaya’ya verdiği destek ve hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

 

Haber: Hanifi Surun

 

 

https://www.gebzehaber.net/gebzede-trafik-haftasi-kutlandi-20g.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.