Çarşı’ya modern cami

Çarşı’ya modern cami

  Gebze Yeni Çarşı’da bulunan 75 yıllık Çarşı Cami bugün Cuma namazı sonrası yeni cami inşaatının başlayacak olması nedeniyle kapanıyor.  ...

 

 

Gebze Yeni Çarşı’da bulunan 75 yıllık Çarşı Cami bugün Cuma namazı sonrası yeni cami inşaatının başlayacak olması nedeniyle kapanıyor.   8 Nisan Pazar günü ise  eski cami binasının yıkım işlemine başlanacak.

Konuyla ilgili olarak cami derneğinden alınan bilgiye göre, 3 katlı olarak inşa edilecek olan caminin alt katından kadınlar için namaz kılma yeri ile erkek ve kadınlar için ayrı modern tuvaletler, ikinci ve üçüncü katta ise namaz kılma yeri olacak.  Toplam 276 metrekarelik kullanma alanı üzerine inşa edilecek yeni camide 800 kişi aynı anda namaz kılabilecek, ayrıca yaşlı insanlar için asansörde bulunacak.

 

PAZAR GÜNÜ YIKIM YAPILACAK       

 

1 yıl içinde bitirilmesi planlanan yeni cami için 6 Nisan 2018 Cuma günü Cuma namazı sonrası kapanacak.  Kaymakamlıktan alınan izin doğrultusunda ise Pazar günü Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafında yıkım işleminin gerçekleştirileceği belirtildi.

Yeni cami inşaatı için dernek başkanı Kamil Tamer Demir,  cami imam hatibi Fikret Turhan ile birlikte dernek üyeleri de hummalı bir çalışma yürütüyor.

 

 

Haber:  Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.