“Çalışanların emeğinin karşılığını hemen verin”

“Çalışanların emeğinin karşılığını hemen verin”

Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, çalışanlarının emeğinin karşılığını verilmesini istedi.

Binci basamak sağlık kuruluşlarında seyyar görev yapan sağlık çalışanlarının seyyar görev tazminatlarının hak sahiplerine ödenmemesi nedeniyle sağlık çalışanlarının yaşamış oldukları mağduriyet hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol, Şube Denetleme Kurulu Başkanı Erkan Temel ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

Çeker özetle şunları söyledi, “Birinci basamak sağlık kuruluşları vatandaşımız hastalanmadan sağlığının korunması için kurulmuş kuruluşlardır.

Bu kurumlarda görev yapan sağlık personeli gece gündüz demeden fedakarca, özveri ile vatandaşımızın hastalanmadan sağlığının korunması için görev yapmaktadırlar. Bu personel arasında belli bir kesim var ki sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden vatandaşın sağlığının korunması için sürekli periferde (sahada) gezici personel olarak isimlendirilen sağlık çalışanları yoğun emek ve enerji harcamaktadırlar.

GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

        Okullarda öğrenciler, eğitim merkezlerinde vatandaşlarımız ile bir araya gelerek hastalanmadan sağlıklarını nasıl koruyacaklarını öğrencilere, vatandaşımıza anlatmak suretiyle teorik ve pratik eğitimler vermektedirler. Bir kısım personelde vatandaşımızın sağlıklı su içmesi için şebekelerden su numuneleri almakta, klor ölçümleri yapmakta, işyerlerinde v.s kontrolleri yapmak suretiyle  vatandaşımıza koruyucu sağlık hizmeti sunmaktadırlar. Mesailerini dışarı, yollarda geçirerek devletin verdiği görevi yapmaya çalışmaktadırlar

     Bu konudaki gecikme daha da uzarsa ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli başvuru ve şikayet hakkımızı kullanacağımızdan herkes emin olsun. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.