“Çalışanların beklentileri görmezden gelinmiştir”

“Çalışanların beklentileri görmezden gelinmiştir”

 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Fatih Devlet Hastanesi Temsilcileri ile toplantı yaptı.  Toplantıya Fatih Devlet Hastanesi...

 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Fatih Devlet Hastanesi Temsilcileri ile toplantı yaptı.  Toplantıya Fatih Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi Murat Aksoy, Temsilci Bülent Kişi, Abdurahman Pınar, Yılmaz Erdoğan,  Songül Tonak, Delege Hasan Hüseyin Kurt, üye Fatih Karavil katıldı.

Toplantıda hastanede görev yapan personelin sorunlarının tespit edilerek çözüme kavuşturulması için yapılacak çalışmalar planlandı. Şube Başkanı Ömer Çeker Sağlık sektöründeki son değişiklikler hakkında temsilcileri de bilgilendirerek çalışma hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Çeker, “Sağlık çalışanlarının taleplerini yerine getirmek için söz konusu yasa tasarısı bir fırsat iken, ne yazık ki sorunlar çözülmemiş ve çalışanların beklentileri görmezden gelinmiştir” dedi.

BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR
Açıklamalarını sürdüren Çeker, “Birim ayrımı yapılmadan tüm sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması gerekirken ne yazık ki bu artış çok kısmi tutulmuş, sadece yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetlerin ücretleri yüzde 50 artması yasa tasarısına eklenmiştir. Bu düzenleme ile diğer birimlerde görev yapanlar görmezden gelinmiştir. Personel birbirine düşürülmeye çalışılmaktadır” diye belirtti.

 

HEKİM DE, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI DA VE HASTADA MAĞDUR
Şube Başkanı Çeker, “ASM’ de görev yapan Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanları İmzalamış oldukları sözleşme gereği kendilerine kayıtlı hastaya bakma yükümlülüğü ve sorumluğu var iken hazırlanan Yasa Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Elemanlarına nöbet uygulaması getiriliyor. Tasarıya göre Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanları, mesai saatleri dışında ayda asgari 16 saat nöbet getiriliyor. Yasa bu haliyle genel kuruldan geçerse Aile Hekimi de, Aile Sağlığı Elemanı da ve Hastada mağdur olacaktır. İlgililere sesleniyoruz. Vakit varken hatadan dönün. Sağlık Çalışanlarını ve Hastaları mağdur edecek düzenlemeleri hayata geçirmeyin” şeklinde açıklamada bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.