Caferilerin Vakfı Darıca’da kuruldu

Caferilerin Vakfı Darıca’da kuruldu

2006 yılından bu yana Darıca’da faaliyet gösteren Ehlibeyt Derneği, Türkiye’de ilk ve tek olan vakıf haline dönüştürüldü. Türkiye’de ilk ve tek...

2006 yılından bu yana Darıca’da faaliyet gösteren Ehlibeyt Derneği, Türkiye’de ilk ve tek olan vakıf haline dönüştürüldü. Türkiye’de ilk ve tek Caferi vakfı olarak kurulan TURCAF’ın yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla vakfın amaçlarını anlattılar.

10 BİN CİVARINDA CAFERİ

Vakfın Başkanı Yahya Kemal Utar, sadece Darıca’da 10 bin, Türkiye’de ise 3 ile 5 milyon arasında Caferi vatandaşın bulunduğunu belirterek, vakfın amaçlarını şu şekilde dile getirdi: “Türkiye'nin ve Türk toplumunun demokratik, sosyo-ekonomik, eğitim-öğretim, sağlık ve kültür düzeyinin yükselmesine, toplumda sosyal barışın sağlanması, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek maddi ve manevi yardımlarda bulunması, fikir alışverişi ve fertler arasında koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına yardımcı olmaktır” dedi. 

CAFERİ MEZHEBİNİN TANINMASINI İSTİYORUZ

Darıca’da 2006 yılında bir apartman dairesinde kirada yola çıktıklarını anlatan Utar, 7 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını ve şu anda vakfa ait 4 katlı 2 bin metrekarelik bir kültür merkezinde hizmet verdiklerini kaydetti. Faaliyet alanlarını oldukça geniş tuttuklarını söyleyen Utar, “Kuran ve okuma-yazma kursları, KOMEK ile meslek kursları, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler, her yıl Aşura ve şehitleri anma etkinliği, maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım ve burslar veriyoruz Türkiye’de Caferi mezhebinin daha iyi tanınması amacı ile devlet ve özel kuruluşlar ile işbirlikleri yapacağız. İlk iş olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüp Türkiye’de Caferi vatandaşların eğitim alabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması talebinde bulunacağız” dedi.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM VERECEĞİZ

Türkiye’deki Caferilere eğitim verebilmek için de Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Utar, “Şu anda eğitim için ne yazık ki ya İran ya da Irak’a gidiliyor. Oysa Türkiye’deki Caferilerin burada eğitim alması gerekiyor. Bunun için girişimlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Dernekten vakfa dönüştükten sonra faaliyet ve hedeflerini büyüttüklerini kaydeden Utar, merkezi Darıca’da olan vakfın yakında Caferilerin yoğun yaşadığı Kars-Iğdır’da şube açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Toplantıya vakfın başkan yardımcısı Ali Rıza Utar, Genel Sekreter Hasan Apaydın, yönetim kurulu üyeleri Sait Yağcı, Murteza Tevekkuli, Azerbaycan’dan tiyatro çalışmaları için gelen Rasim Memmedov ve Basın Sözcüsü Derya Akbaba katılırken, başkan yardımcısı Dr.Atakan Özkan katılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.