Büyükşehir’den kadınlar için yeni eğitim hamlesi

Büyükşehir’den kadınlar için yeni eğitim hamlesi

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Büyükşehir,...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Büyükşehir, bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievleri aracılığıyla, Açık İlköğretim ve Açık Lise’ye hazırlanan kadınlara ücretsiz kurs verecek. Söz konusu hizmet Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte gerçekleştirilecek. Eğitimlerine bir şekilde ara vermiş olan kadınlar bu sayede, uzman eğitmenler gözetiminde sınavlara hazırlanma imkânı bulacak.

 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Açık İlköğretim ve Açık Lise kurslarından yararlanmak isteyenler için başvuru süresi başladı. Başvurular, vatandaşların evlerine en yakın Bilgievlerine yapılacak. Dersler 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Dersler, Büyükşehir Belediyesi Bilgievlerinde gerçekleştirilecek. Sınıflar en az beş kişiden oluşacak. Uzman eğitmenler tarafından verilecek ücretsiz kurslarda İlköğretim ve Lise müfredatı takip edilecek. Haftanın beş günü gerçekleştirilecek olan ücretsiz kursların ders süresi ise 45 dakika olacak.

 

İLK HEDEF 9-10 ARALIK

Öte yandan Açık İlköğretim ve Açık Lise’nin birinci dönem sınavları 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hanımlar bu önemli etaba Büyükşehir’in açtığı kurslarda hazırlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.