Büyükşehir’de 9 parti 12 aday

Büyükşehir’de 9 parti 12 aday

31 Mart seçimleriyle ilgili olarak siyasi partiler Seçim Kurullarına listeleri teslim etti. Aday listelerinde eksikler bugün tamamlanacak, Kocaeli Büyükşehir’de 9 parti 12 aday için başvuru yaptı. 3 Mart tarihinde de Yüksek Seçim Kurulu seçim aday listele

31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 9 parti 10 aday gösterirken, 2 tane de bağımsız aday çıktı.

 Kocaeli İl Seçim Kurulu’na yapılan başvurular sonrası resmiyet kazanan adaylar içinde en iddialı adayları Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı olan Tahir Büyükakın ile CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olan İYİ Parti adayı Dr. Serdar Kaman .

31 Mart seçimlerine ittifakın dışında 7 siyasi parti daha aday çıkarttı. SP Birol Aydın, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Metin Yılmazlar, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Mustafa Tozkoparan, Vatan Partisi Ahmet Şahin, Demokrat Parti Nail Baki ve DSP de Ziya Topal ile yarışacak. HDP ‘eş başkanlık’ ilkesine uygun olarak Züleyha Gülüm ile Vahit Kırmızıtoprak’ı büyükşehir adayı ilan etti.

İKİ BAĞIMSIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iki de bağımsız aday başvuruda bulundu. EMEP İzmit İlçe Başkanlığından istifa eden Reyhan Başaran, bağımsız aday olarak yarışa katıldı. İl Seçim Kurulu’na bağımsız aday olarak başvuran bir diğer isim Dr. Ersoy Kandemir oldu. Kandemir, milletvekilliği için de bağımsız başvuruda bulunmuş 128 oy almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.