Büyükşehir yine satıyor

Büyükşehir yine satıyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP döneminde belediyeye kazandırılan bir tesisi daha satışa çıkarttı. Uzun süre önce faaliyetine son verilip kapatılan...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP döneminde belediyeye kazandırılan bir tesisi daha satışa çıkarttı. Uzun süre önce faaliyetine son verilip kapatılan Köseköy Bölgesi’ndeki Büz Fabrikası’nın bütün makineleri ihaleyle satışa çıkartıldı.

Köseköy Büz Fabrikası 1990’lı yıllarda Sefa Sirmen tarafından Kocaeli Belediyeler Birliği tesisi olarak kurulmuştu. O dönemlerde Büyükşehir Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olan gazetemizin kurucusu merhum Cevat Çetin de tesisin kurulup, üretime geçmesine büyük emek vermişti.

ÇOK ÖNEMLİ FABRİKAYDI

Kocaeli Belediyeler Birliği’nin ortadan kalkmasının ardından Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’ne devredilen tesis, uzun süredir çalışmıyor, boş duruyordu. Tesis faal olduğu dönemlerde ilimizdeki sayıları 40’ı bulan belediyeye, çok uygun fiyatla alt yapı malzemesi, parke taşı üretiyordu. İSU Genel Müdürlüğü Büz Fabrikası tesisinde bulunan çoğu 2000 model, ama hemen hepsi çalışır durumdaki 14 makine ve teçhizatı toplam 121.766 TL muhammen bedelle 18 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da yapılacak ihalede satacak. Bu tesis, biraz yatırımla modernleştirilerek üretim için kullanılsa, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri,  alt yapı ve üst yapı çalışmaları için müteahhitlere verecekleri paradan tasarruf edebilirlerdi. 

SATIŞA ÇIKARTILAN MAKİNE VE  TEÇHİZATLAR

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün ihaleyle satışa çıkarttığı, toplam 121.766 TL değer biçtiği Köseköy Büz Fabrikası’na ait 14 parça makine ve teçhizat şunlar:Üçlü Boru Makinesi, Parke makinesi, Havai harç dağıtım grubu, Dirsek Makinesi, Çatal Boru Makinesi, Baca Taban Makinesi, Baca Gövde Makinesi, Buhar Makinesi, Kantar(60 ton kapasiteli), Beton Santrali, Kepçe Traktör, 10 tonluk calaskal, 4 tonluk calaskal. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.