“Büyükşehir ve milli eğitim suç işliyor”

“Büyükşehir ve milli eğitim suç işliyor”

  ** Eğitim-Sen Gebze Şubesi ve Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu (Gebze) Şubesi solcuları şeytan topluluğu olarak gösteren Sezai Karakoç’a...

 

 

** Eğitim-Sen Gebze Şubesi ve Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu (Gebze) Şubesi solcuları şeytan topluluğu olarak gösteren Sezai Karakoç’a ait kitaplarının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap okuma projesi kapsamında okutulmasına tepki gösterdiler.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek  ‘Edebi Hayat Okumaları’ isimli kitap okuma projesi kapsamında dağıtılan kitapları okumaya devam eden öğrenciler, 31 Martta yapılacak sınava hazırlanıyor. Okullarda oluşturulan beşer kişilik gruplar Mustafa Ruhi Şirin’e ve Sezai Karakoç’a ait kitapları okuyor. Sezai Karakoç’a ait kitaplarda solcuları şeytan taraftarı olarak ifade edilmesine daha önceden eğitim sendikaları tepki göstererek kitapların toplatılmasını talep etmişlerdi. Ancak bu talep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından reddedildi.

ÇOCUKLARDA HASARA NEDEN OLACAK

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu (Gebze) Şubesi Başkanı Bülent Metin konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı özel açıklamada, “Proje kapsamında dağıtılan eserler özensiz seçilmiş. İncelenmiş veya hiç incelenmemiş kitaplar öğrencilerin önüne gitti. Bu kitapta toplumu ayrıştırıcı ifadeler var. Toplumu sağ ve sol olarak ayırıp, solcuları şeytan taraftarı, sağcıları Allah taraftarı, gerçek Müslüman gibi ifadeler var. Karşılıklı çatışmayı da özendiren ifadeler var. Böyle bir dönemde bu kabul edilebilir değil. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür kitapları dağıtması toplumsal gerginliğe neden olacak. Bu kitapları okuyan çocuklarda daha sonrası telafisi mümkün olmayan hasarlara neden olacak.” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın da konuyla ilgili olarak, “Okutulan bu kitapla ilgili olarak Gebze şubesi ve il şubesi olarak vali yardımcısı ile görüştük. Bu kitaplar için bir komisyon kurulduğunu söyledi. Okutulan kitapların talim ve terbiyenin tavsiye ettiği kitaplarda olmadığını ifade ettik. Kendisi araştırıp bize dönecekti. Ancak hala bize dönmedi. Bu hafta genel merkezden gelecek olan bir arkadaşla birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Kitaplar için komisyon kuruldu deniliyor. Bu komisyonu kim kurdu? Bu kitaplar talim ve terbiyenin kabul ettiği kitaplar deniliyor. Ancak talim ve terbiye bu kitapları nasıl kabul etmişse o da ayrı bir suç.” diye belirtti.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.