Büyükşehir onayladı Dilovası ret etti

Büyükşehir onayladı Dilovası ret etti

Dilovası Köseler’de bir imar plan tadilatı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmasına karşın Dilovası Belediye Meclisi’nde ret edildi.

Dilovası Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in de sosyal medyadan gündeme getirdiği, Köseler’deki bir imar planı tadilatı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onay görürken Dilovası Belediye Meclisi’nce ret edildi. Başkan Hamza Şayir anılan yerde KBB’nin 1/5000 ölçekli plan üzerinden karar alındığını ancak Dilovası Belediyesi’nce 1/1000 ölçekli plan hazırlanmadığı ve şuyulandırma geçmediği için ret edildiğini söyledi.
AYDEMİR: YARGIYA TAŞIYACAĞIZ 
Anılan yere dair ilk iddia CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir tarafından öne sürülmüştü. Aydemir o paylaşımında özetle, “Kime ait olduğu belirsiz, Dilovası halkının kenarından dahi geçemeyecek ancak yapılacak olan tesisin petrol istasyonu mu, otel mi ya da ne olduğu sadece belediyeden birilerinin bilgisinde. Ancak kamuoyunun bilgisinin yok. 8’nci maddede yer alan bahse konu olan yere kimlerin ne yapacağı konusunda bilgi sahibi olmadığımızdan dolayı Meclis’te RED oyu kullanacağımızı ve yargıya taşıyacağımızı gerekirse yürütmeyi durdurma kararı yönünde başvuracağımızı bilgilerinize sunarım” görüşlerine yer verdi. 
GRUP BAŞKANI GİBİ KONUŞTU 
Dilovası Belediye Meclisi’nde CHP’li belediye meclis üyesi yer almamasına, Kerem Aydemir’in kızı İnci Aydemir dahil tüm belediye meclis üyelerinin Saadet Partili olmasına karşın Aydemir’in meclis grubuna başkanlık eden siyasi partinin ilçe başkanı imişçesine, “…Meclis’te RED oyu kullanacağımızı ve yargıya taşıyacağımızı…” ifadesi kullanması dikkat çekti.
ATIFTA BULUNDU 
Dilovası Belediye Meclisi’nin bugün Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşen ağustos ayı toplantısında sıra sekizinci gündem maddesine geldiğinde Başkan Şayir, Kerem Aydemir’in ismini ağzına almadan o paylaşıma atıfta bulundu. 
İLÇE BAŞKANI GİBİ KONUŞTU 

Şayir, “AK Parti siyasetini sosyal medyadan yapmıyor. Algılarla yönetmiyor. Sosyal medyadan, yalan yanlış bilgilerle yanıltmıyor” dedi. Belediye Başkanı Hamza Şayir’in de AKP’li olmasına rağmen görevinden sebep, parti ismi anarak konuşması dikkat çekti. 
OY BİRLİĞİYLE RET EDİLDİ 
Şayir anılan yerde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/5000’lik plan üzerinden karar alındığını belirtip Dilovası Belediyesi’nde ise imar komisyonunun, aynı yerden şuyulandırma geçmediği için ret kararı aldığını belirtti. Komisyonun oy birliğiyle aldığı o karar, mecliste de oy birliğiyle kabul edilince kimin ne yapmak istediği belirsiz o imar plan tadilatı, ret edilmiş oldu. 
BİLMEDEN ALGI YAPILMASI ETİK DEĞİL 

Tartışmalar esnasında Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı da söz alıp Şayir’in sözlerinin başında gönderme yaptığı kişinin CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir olduğunu hatırlattı. Şayir, “Bilmeden öğrenmeden algı yapılmasını etik bilmiyoruz. İnsanlara rant sağlama çabamız yok. Büyükşehir’den gelen bu karara biz İlçe belediyesi olarak 1/1000’likleri yapmadığımız ve şuyulandırma yapmadığımız için red kararı veriyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.