Büyükşehir meclisi toplandı

Büyükşehir meclisi toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde, Toplu taşıma esnafının ulaşım hizmetlerini aksatmadan daha kaliteli hizmet sunması için 2019 süresince taşımacılara yapılacak indirimli, aktarmalı ve eksik kalan ücretsiz biniş destek ödemesinin büyükşehir tarafında

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı meclis toplantısı Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 93 madde görüşüldü. Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun divan başkanlığında yapıldı.  AKP meclis üyesi Ayşe Mamat’ın memur olduğu için meclis üyeliğini bırakmasının ardından yerine Adnan Balcı geldi. Balcı, aynı zamanda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna da seçildi.

İLK DEFA ÖNERİMİZİ KABUL ETTİNİZ

Ulaşım konusuyla ilgili bir önergelerinin gündeme alınması üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “İlk defa önergemizi kabul ettiniz. Teşekkür ederim” dedi. Taşdemir’in ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Arkadaşlar Mart meclisi son meclisimiz olacak. Duygularımızı sizlerle bugün paylaşacağız. Bugün 3 partimizin il başkanını da davet ettim. Bir dost yemeği yiyeceğiz saat 18.00’da. Cumartesi günü saat 15.00’da Köseköy Kavşağını trafiğe açıyoruz” diye konuştu.

EN ETKİN VE YETKİN MECLİS

Meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyükşehir belediye meclisi ilimizin en etkin ve en yetkin meclisi. 15 yılda ortalama 180 meclis toplantısı yaptık. Ben bu toplantıların her birinin verimli olduğuna inanıyorum.  Her dönemin kendine ait güzellikleri vardır. Tüm meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Maddelerimizin yüzde 90’ına yakını oy birliğiyle geçti. Bundan sonra görev yapacak arkadaşlara başarılar diliyoruz” dedi.

GÖNÜL KIRIKLIKLARI OLABİLİYOR

Derdimiz kentimizi nasıl daha sağlıklı hale getirebiliriz düşüncesiyle çalışmaktır” diyen Karaosmanoğu, “Kocaeli’de artık suyu olmayan yer yok. Her yerde sağlıklı kullanılabilir suyumuz var. Atık sularımızı topladık ve tüm vadilerde toplanan atık sulardan arıtma tesisleri kurduk. Sonra bu suları doğal ortama enjekte ettik. Şu anda atık sularımızın yüzde 100’ünü arıtıyoruz. Bu konuda Avrupa’dan öndeyiz. Meclis yetkisini en verimli şekilde kullandık. Arkadaşlar hakkınızı helal edin. İnsanız, bazen gönül kırıklıkları olabilir. Hayat devam ediyor. Her yere yüzümüz açık bir şekilde gidebilirim. Allah herkese böyle görev yapmayı nasip etsin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.