“Büyük bir ekonomik kriz kapıda”

“Büyük bir ekonomik kriz kapıda”

 Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Küresel Kriz Ve Türkiye Üzerindeki Etkileri” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan...

 

Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Küresel Kriz Ve Türkiye Üzerindeki Etkileri” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Ekonomist M. Uğur Civelek, “2002 yılında her yüz kişiden 4,3’ü borçlu iken bugün her yüz kişiden altmışı borçlu durumda geldi” diye belirtti.

Dilek Düğün Salonu’nda geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen konferansa Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Baş ve Güner Anlar Baş, CHP Gebze Belediyesi Başkan Adayı Yakup Yılmaz, İşçi Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit ve çok sayıda konuk katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan konferansta ilk olarak Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Baş bir konuşma yaparak derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. İsmail Baş, bu tür konferanslara devam edeceklerini belirterek, “Önümüzdeki ay düzenleyeceğimiz konferansın konuğu İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal olacak” dedi.

HÜKÜMET ADIM ATMADA GEÇ KALDI

 

İsmail Baş’ın ardından Ekonomist M. Uğur Civelek, “Küresel Kriz Ve Türkiye Üzerindeki Etkileri” konulu konferans verdi. Dünyanın büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ifade ede Civelek, “2008 yılında yaşanan krizi sonbaharın sonu gibi görebiliriz. Bunun arkası kıştır. 2014 yılı ekonomik olarak felaket yılı olacaktır. Ülke olarak Suriye bataklığına saplandık çıkamıyoruz. 2002 yılında her yüz kişinde 4,3’ü borçlu iken bugün her yüz kişiden altmışı borçlu durumda. Hükümet bu konuda gerekli hiçbir adım atmadı. Bu saatten sonrada atacağı adım için çok geç kalındı” dedi. Uğur Civelek’e verdiği konferansın ardından Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Baş tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.