Büyük acıda üçüncü yıl... Unutturmayacağız!

Büyük acıda üçüncü yıl... Unutturmayacağız!

Gar Katliamı’nın 3’üncü yılında yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı. KESK Dönem Sözcüsü Kaya, “Davanın takipçisi olacağız” dedi

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde düzenlenen “Barış, Emek ve Demokrasi” mitinginde IŞİD’in gerçekleştirildiği bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 103 kişi, Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 10 Ekim Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) ortaklığıyla düzenlenen anma etkinliğine, sendika ve siyasi parti temsilcileri, yaşamını yitirenlerin aileleri, katliam mağdurları ile demokratik kitle örgütleri katıldı.

Mezarlığın girişinde bir araya gelenler, “10 Ekim Unutmadık, Unutturmayacağız” pankartını açtı. Yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu sonrası KESK Dönem Sözcüsü Devrim Kaya basın metnini okudu.

Kaya, 10 Ekim katliamını anlamak, unutmamak ve unutturmamak için 2015 yılında ülkede yaşanan siyasi ve toplumsal olayların hatırlatılması gerektiğini söyledi. 10 Ekim katliamından önce gerçekleşen Diyarbakır ve Suruç Katliamlarını hatırlatan Kaya, “Aydınlıktan korkan cani ve karanlık güçler, halaylar çekerek barış şarkılarını söyleyen bu güzel insanların ortasında piyonlarını patlatarak 103 yoldaşımızı alçakça katlederek, 500’ün üzerinde yoldaşımızın yaralanmasına neden oldular” diye konuştu.

Kaya, 10 Ekim katliamının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyleyerek, “Bizler bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Oğlum iki yaşından beri mezar başında’
Basın açıklamasının ardından katliamda yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. Mezar ziyaretinde duygusal anlar yaşanırken, katliamda yaşamını yitiren avukat Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Sakinci Coşgun, “Katliamın üçüncü yılını dolduruyoruz. Oğlum iki yaşından beri burada. Babasının mezarıyla o ilgileniyor. Hayatımızın sonuna kadar buraya gelmeye ve babasının ve yoldaşlarının mücadelesine devam edecek. Onların mücadelelerini devam ettireceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.