“Bütçeden eğitime yeterli pay”

“Bütçeden eğitime yeterli pay”

  Eğitim-Sen Gebze Şubesi Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında 2014 yılı için öngörülen eğitim ve yükseköğretim...

 

 

Eğitim-Sen Gebze Şubesi Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında 2014 yılı için öngörülen eğitim ve yükseköğretim bütçelerinin fiziki alt yapı, öğretmen, idari ve akademik personel açıkları, araç gereç gereksinimi ve benzeri sorunların ve ihtiyaçların karşılanabilmesi mümkün olmadığı ifade edildi.

 

 

Yıllardır kamu hizmetlerine ayrılan kaynaklar, özellikle eğitim ve sağlık alanında sadece rakamsal olarak artmakta, eğitim ve sağlık yatırımları açısından bakıldığında herhangi bir artış yaşanmadığı görülmekte olduğu ifade edilen açıklamada, “2002 yılında bir öğrenci velisi çocuğunun eğitim harcamaları için cebinden ortalama 720 TL harcama yaparken, 2013 yılında cepten yapılan eğitim harcaması miktarı 5 kat artarak ortalama 3 bin 602 TL’ye ulaşmıştır. MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay 2002 yılında yüzde 17 iken, 2014 yılı için eğitim yatırımlarına ayrılan pay yüzde 9 düşürülmüştür. Tek başına bu veriler bile 2014 yılında eğitim harcamalarının önemli bir bölümünün öğrenci velilerinin üzerinden karşılanmaya devam edileceğini göstermekte” olduğunu belirtildi.

 

KAŞIK İLE VERDİKLERİNİ, KEPÇE İLE GERİ ALIYOR

 

2014 bütçesinin görüşüldüğü bugünlerde, ek derslerin ve tüm ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması ve vergi dilimi uygulamasının yüzde 15 ile sınırlandırılması taleplerinin dikkate alınmadığı ifade edilerek, “2014 yılı için ek dersler ve aile yardımında hiçbir artış yapılmayacak ve enflasyon farkı ödenmeyecek olması yaşanacak mağduriyetleri arttıracaktır. 2014 yılı başında elektrik ve doğalgaza yapılacak zamlar ve artan oranlı vergi dilimi uygulaması dikkate alındığında, 2014 yılında hükümetin kamu emekçilerine kaşık ile verdiklerini, kepçe ile geri almakta kararlı olduğu anlaşılmaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.