BURCU ÇETİNKAYA: “Sigaradan uzak durun”

BURCU ÇETİNKAYA: “Sigaradan uzak durun”

​​​​​​​Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıÖğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya, anne adaylarını uyardı;

Gebelik döneminde sigaranın yarattığı tehlikelerin sadece anneyi değil fetüsü de etkilediğinin altını çizen Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya, annelerin bu dönemde kendilerinden çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, gebelik döneminde sigara kullanmak veya sigara dumanına maruz kalmanın; fetüsün düşük doğum ağırlıklı olmasına ve gelişme geriliğine neden olabildiğini ifade eden Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya, Yeni doğan döneminde ise; ani bebek ölümü sendromu, yetersiz anne sütü üretimi ve solunum sistemi sorunları görülebildiğini söyledi.

“BEBEKLERİNİ KENDİNİN BESLEDİĞİNİ UNUTMASINLAR”

Anne adaylarının bebeklerini yeteri kadar emzirebilmek, bebeğiniz de gelişme geriliği ve davranışsal bozukluklarına neden olmamak için, sigara kullanılmaması içilen ortamlarda bulunulmamasını önerdiğini belirten Öğretim Üyesi Op. Dr. Çetinkaya, Unutmayın ki; sağlıklı anne eşittir sağlıklı bebek anlamına gelir. Anne adaylarının bu mucizevi durumlarında artık kendilerinden çok hayata verecekleri kendilerinden bir parça olan bebeklerinin sağlığını ve geleceğini düşünerek tüm zararlı alışkanlıklardan ve maddelerden uzak durmaları gerekir. Bebeklerini kendinin beslediğini unutmadan yeme ve içmeye özen göstermeleri hassasiyet duymaları gerektiğini unutmadan dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.