“Bu zamlarla emekliler nasıl geçinecek?”

“Bu zamlarla emekliler nasıl geçinecek?”

  DİSK/Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek yaptığı yazılı basın açıklamasında mecliste görüşülen bütçe görüşmeleriyle ilgili...

 

 

DİSK/Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek yaptığı yazılı basın açıklamasında mecliste görüşülen bütçe görüşmeleriyle ilgili olarak, “Yoksulluk sınırının 3bin 500 lirayı geçtiği bu ülkede 20 veya 30 liralık zamlarla başka emekliler ve emekçiler nasıl geçinecek, nasıl yaşamlarını sürdürecekler?” şeklinde görüş belirtti.

 

Bu yıl da emekçilere asgari ücrete 20 liralık zam, emeklilere de yüzde 3’lük zam öngörülmekte olduğunu açıklayan Cemil Yüksek, “Gençlerini geleceksizleştiren, tarımı ve hayvancılığı bitiren, doğayı katledip bir avuç sermayeye peşkeş çeken, asgari ücretliye yaşamı dar eden, emekliye adeta ölseler de kurtulsak mantığıyla bakan, eğitimi 4+4+4 sistemiyle gericileştirip paralı hale getiren, sağlığın her kademesinde hastalardan para alıp onları soyup soğana çeviren, bu uygulamalara karşı çıkan öğrencileri, öğretmenleri, avukatları ve gazetecileri içeri tıkan bu siyasi iktidarı 11 yıldır artık çok iyi tanıyoruz” dedi.

 

EMEKLİLERİ SENDİKAYA ÜYE OLMAYA DAVET

 

Mecliste bütçe görüşülürken siyasi iktidara yeniden sesleniyoruz diyen Yüksek, “Tüm emeklilere yeniden sahte olmayan, herkesi kapsayan uyum yasası çıkarın. Sağlık hizmetlerinden şimdiye kadar aldığınız tüm katkı ve katılım paylarını yasal faiziyle emeklilere geri ödeyiniz. Sağlık parasız olmalıdır. Derhal SGK'nın bankalardan aldığı promosyon paralarını emeklilere vermesini talep ediyoruz. Kendilerine işyeri açan emeklilerden kesilen destek primi kesintisine derhal son verin. Tüm emekliler toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalıdır. Emeklilerin borçlarını bir defaya mahsus silin. Biz emekliler sizlerden lütuf ihsan etmiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Bunun için örgütleniyoruz. Emeklilerimizin tümünü sendikamız Emekli-Sen' e üye olmaya davet ediyoruz” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.