Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

BU YOL YOL DEĞİL!

BU YOL YOL DEĞİL!

Gebzespor 6-7 bin TL’yi denkleştiremediği için Antalya’da otelde mahsur kalan bir takımdı.

Elektriği suyu kesilmiş, çorba kaynatacak parası olmayan bir takımdı. 

Esnafların pidelerle, tencerelerle kulübe yemek taşıdığı bir takımdı.

11 yıldır transfer yasaklarıyla boğuşan, hiçbir dönemde kasasında parası olmayan bir takımdı.  

Yüzlerce futbolcunun, antrenörün,  personelin bir şekilde alacağı (ahı) kalan bir takım.

Ülke ekonomisinin, Gebze gayrimenkul sektörünün uçtuğu, herkesin zenginleştiği dönemde bile para bulamayan bir takımdır Gebzespor.

Şuan içinde bulunduğumuz ekonomik problemleri bahane etmek doğru bir yol değil.

Herkes tutturmuş bir sanayi kenti Gebze bir Gebzespor’a bakamıyor diye.

Koskoca Gebzespor birilerinin kapısına gitmek zorunda bırakılıyor. Her dönem birilerine bel bağlayarak kulüp yönetilmez. Taşıma su ile değirmen dönmez. Dönerse de ancak böyle döner. Onlarca insanı mağdur ederek,  her dönem para sıkıntısı yaşayarak kulüp idare edilmez.

Yıllardır yaşananlardan ders alınmamış ki yine aynı sıkıntılar devam ediyor. Böyle giderse 1-2 yıl içinde yine 5-6 milyon TL borçlanan transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalan bir takım bizi bekleyebilir.

Gebzespor kalıcı gelir sağlayacak projeler üreterek yönetilmelidir. Kulüp içine ve kulüp dışına bir istikrar, planlama getirilmelidir.  Altyapıya yatırım yaparak oradan her dönem en az 3-4 futbolcu çıkaracak sistemle yönetilmelidir. Futbolcu satarak oradan da gelir elde ederek kaynaklar sağlayacak şekilde idare edilmelidir. Bunlar asla zor değildir.  

 

Koskoca Gebze’de kulübü yönetecek 3-4 kişi çıkmıyorsa burada sorun para falan değildir.

Tuzlaspor, Pendikspor Gebze’den 14-15 yaşlarında futbolcu adaylarını toplarken Gebzespor’u yönetenler Altyapının10 yıldır yüzüne bakmadı. Bizler onlar kadar mı işi biliyoruz. Yada bildiğimizi mi zannediyoruz.

Gebzespor Gebze’nin en büyük yıldızıdır. Kimseye minnet etmemelidir. Dik bir şekilde yönetilmeli. Hiç kimsenin egolarını tatmin etmemelidir.

Sanayici iş adamları zamanında Gebzespor’a çok destekler verdi.  O paralar nasıl kullanıldı. Ciddi paralar gelmesine rağmen kulüp nasıl astronomik şekilde borçlandırıldı. Ortada para var. Futbolculara, personele para ödenmemiş, üstelik kulüp futbolculara borçlanıyorsa sizce o paraları kim ne yaptı? Siz sanayici, iş adamı olsanız paranızı nereye gittiğini bilmediğiniz bir kimseye verir misiniz?

Bırakın yeni gelirler elde etmeyi elimizdeki gelirleri Ali Cengiz oyunlarıyla siyasi iradeye kaptırdık. Bugün 500 bin TL kaynak bulunsa sezon sonunda 1 milyona ihtiyaç duyulacak. Kim verecek bu paraları, ne zamana kadar verecek?

Özellikle yerel seçimler öncesinde Gebzespor’u idare edenler kulübe kalıcı gelir sağlamak için mücadele etmeli. Kapı kapı gezmeli.

Neden yıllardır bir tane yönetici Gebzespor’un kalıcı gelir sağlaması için bir proje üretmiyor, yada öngörü de bulunmuyor.  Yoksa hesaplar mı farklı?

Bu yazı toplam 8650 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi