Bu sefer de TÜBİTAK arazisinde yangın

Bu sefer de TÜBİTAK arazisinde yangın

 Gebze Beşevler Mahallesi’nde dün meydana gelen yangında 4 hektar orman alanı tamamen küle döndü. Yangın dün saat 10.00 sıralarında Beşevler Mahallesi...

 

Gebze Beşevler Mahallesi’nde dün meydana gelen yangında 4 hektar orman alanı tamamen küle döndü. Yangın dün saat 10.00 sıralarında Beşevler Mahallesi TÜBİTAK MAM yanında bulunan orman alanında meydana geldi. 

Geçtiğimiz ay ve bu ay içersinde Eskihisar’da çıkan orman yangınlarından sonra dün de Gebze TÜBİTAK MAM yanında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Çıkan yangına Gebze Orman Müdürlüğü’ne ait 4 arazöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 itfaiye aracı ve TÜBİTAK’a ait bir itfaiye aracı ve 30 personelle müdahale etti. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait yangın söndürme helikopteri ile de havadan yangına müdahale etti. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan bizzat yangın yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

30 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLDİ

Gebze Orman Müdürlüğü’ne ait yetkililer çıkan yangın hakkında yaptıkları açıklamada şunları aktardılar: “Yangın bugün saat 10.00 sularında Beşevler Mahallesi’nde bulunan otluk, fidanlık alanda çıkmış olup daha sonra ormanlık alana sıçradı. Yangına Gebze Orman Müdürlüğü olarak 4 arazöz ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 4 itfaiye aracı ve TÜBİTAK’a ait bir itfaiye aracı ve 30 personelle müdahale ettik. Ayrıca havadan ise yangın söndürme helikopteri ile müdahalede bulunduk. Yangını 1 buçuk saatte yerleşim alanına sıçramadan kontrol altına aldık” denildi. Yaklaşık 4 hektarlık alanın küle döndüğü yangınla ilgili soruşturma halen devam ediyor. Kamuoyunun merak ettiği çıkan yangınlarıyla ilgili yapılan soruşturmaların nasıl sonuçlandığı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.