‘Bu haberler 2019 korkusudur’

‘Bu haberler 2019 korkusudur’

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, “Bizi partililerle karşı karşıya getirmelerinin amacı 2019 korkusudur.” dedi. CHP Darıca İlçe Başkanı...

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, “Bizi partililerle karşı karşıya getirmelerinin amacı 2019 korkusudur.” dedi.

 

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk bu akşam bir basın toplantısı düzenledi. İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına ilçe başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra ilçe gençlik kolları başkanı Aydın Işık, ilçe yöneticileri ve partililer hazır bulundu. CHP’li Törk yaptığı açıklamada, “Basının her geçen gün daha da özgürleşeceği günlerin olmasını dileriz. Yerel sorunları dile getirirken bize kulak vermenizi diliyoruz. Adalet ve Cesaret temalı bir kurultay tamamladık. Demokrasi içerisinde bir yarış oldu.

HAYDAR AKAR’A BAŞARILAR DİLEDİ

Bende il örgütüme danışarak milletvekillerinin parti meclisine girememe durumunda parti meclisine aday oldum. Kocaeli milletvekilimiz parti meclisine girdi. Hayırlı olmasını diliyoruz. Haydar bey kentimiz için önemsediğimiz bir vekilimiz. Kendisine bu süreçte başarılar diliyoruz. Parti meclisine üyeliği bireysel aday olarak yola çıktım. Listelerde olmayı tercih etmedim. Örgütümüzün bağımsız olarak sesini duyurmaya gittik. Oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA ÜYE OLDUM

Ankara’ya gelen yöneticilerimiz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. 5 dakikalık konuşma yapan 40 kişiden biri olarak ben oldum. Türkiye’de demokrasi alanında kendi ile yarışan bir partiyiz. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. ‘Değişim İstemediler’ diye bir gazete manşet yaptı. Bu gazete sohbette başlık aynen böyle idi. Bu başlığın içerisinde genel başkana ve parti yönetimine bayrak kaldırdığımı ve hatta istifa edeceğime dair yazılar yazıldı. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra partiye üye oldum.

İKTİDAR BİZİM İÇİN GÖZÜKTÜ

Özellikle adalet yürüyüşünde kilometrelerce yan yana yürüdüğüm genel başkanımızı bizim eleştirmemiz ve genel başkan olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bizler genel başkanım yanında olacağız. Bu gazete AKP il yöneticisinin gazetesi. Darıca’da anket yapan AKP’lilerin rahatsız olduğunu biliyorum. Bizi partililerle karşı karşıya getirmelerinin amacı 2019 korkusudur. CHP Darıca’da birilerinin bam tellerine dokunur noktaya geldik. İktidar bizim için gözüktü. Genel başkanımıza başarılar diliyorum.

CHP DARICA SEÇİMLERE HAZIR

CHP’nin önce yerelde ardından tek adam karşı herkesi tek çatı altında toplayarak Türkiye’yi yeniden parlamenter sisteme döndürecek. Bizler sandık sorumlularımızı dahi belirleyecek duruma geldik. CHP Darıca ilçe örgütü seçime hazırız. Bunun birilerini uykusunu kaçırdığını görüyoruz. CHP hem yerelde hem genelde iktidar olacak. Genel başkanımızın bize altı ödevi var. Türkiye’nin huzura, adalete, demokrasinin olmazsa olmaz olduğunu, darbe hukuku son bulup, OHAL’in kaldırılması gerektiğini, yeni bir anayasa talebini bunları her yerde dile getireceğiz.

ŞEHİTLER İÇİN LOKMA DAĞITACAĞIZ

Afrin operasyonunda şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ülkemize başsağlığı diliyorum. Kadın kollarımızın yarın Ayşe Hatun Camii’nde akşam namazından sonra Kuran-ı Kerim okutup lokma dağıtılacak. Enis Berberoğlu’na verilen cezayı tanımadığımızı ve tüm düşüncesinden dolayı tutuklu bulunanların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Darıca’da hukuk komisyonu başkanı oldu. Bu durum iktidar partisinin acziyetini gösteriyor. CHP’lilere olan güveni gösteriyor. 24 meclis üyesi olan bir belediyede hukuk komisyonu başkanı partilimiz olmasından dolayı gurur duyuyoruz.

DARICA’NIN HAKETTİĞİ PAYI VERİN

Meclis üyelerimiz her meclis toplantısında Darıca’nın sorunlarını dile getiriyorlar. AKP’li meclis üyelerinden ise bir soru önergesi dahi duymuyoruz. Meclis üyeleri hizmet etmek için orada bulunuyorlar. Büyükşehirden Darıca’nın hak ettiği payı verin diyorum. Bunu istemeyen basiretsiz yöneticileri de vatandaşların değerlendirmesini bekliyoruz. Genç bir yöneticimiz olan Yaşar Alp Pala bugün gözaltına alındı. Umuttepe’de ölümlü bir iş kazası oluyor. Bunu protesto ederken gözaltına alınıyor. Türkiye’de iş koşullarının düzeltilmesini talep ediyoruz.” dedi.

BAŞLIĞI KENDİLERİ ATTI

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, bir gazetede kendisi ile çıkan habere ilişkin ayrıca şunları söyledi, “Salı günü arandım. PM aday oldunuz sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz diye sordular. Hayırlı olsun dedim. Genel başkanımız ve örgütümüz bir ders çıkaracaktır. Kendileri değişim istemediler diye bir başlık attılar. Konuşulanları yorumla eklendiği bir haber yapıldı. Genel başkan bir mesaj almıştır. Örgütün tercihini yaptığını genel başkanımızın ülke politikalarına çok hâkim, lider olmuşken genel başkanın bu dönem devam etmesini ifade ettik.

TARTIŞMAYA GEREK YOK

Bir yarış oldu. Delege genel başkanın devam etmesine karar verdi. Tartışmaya gerek yok. Artık CHP örgütleri seçmenle iletişim içerisinde olacak. Bu kurultayın bu ülkenin sorunlarını çözecek boyuta getirdi. Demokrasimizi ne AKP ne MHP ne de diğer partilere benzemez. Sandık olmasaydı bizler olmazdık.” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.