Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ

Küçük dokunuşlarla, biraz dik duruşla Gebzespor'un şampiyon olduğuna şahit olan bir topluluk hangi gafletin peşinden, hangi akılla mantıkla gider. 

Bu sezon ki sıkıntı geçen sezonun tam tersi yaşananlardır. 

Gebzespor kulübünü yönetecek bir yönetim kurallarını ve kırmızı çizgilerini çizer ve bunu her ne olursa olsun uygular. Kimsenin etkisinde kalmadan. Kimseye şirin görünme gayretine düşmeden. 

Tesis içinde huzur var mı?  

Yönetim taraftar ilişkisi olması gerektiği gibi 'seviyeli' mi? 

 Kulübü kim yönetiyor? 

Takıma ve tesis çalışanlarına maaşları düzenli ödeniyor mu? 

Eğer bunlar yapılamıyorsa kötü gidişin nedeni bunlardır. Yönetim kendini sorgulamalı. 

Kulübün finansörü olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker olaya müdahale etmekle yükümlüdür. 

2 milyon veren bir Belediye başkanı koskoca Gebze'den 2-3 tane işi bilen otoriter yönetici bulabilir. Bulmalıdır. 

Kulüp yönetme olayı çok ayrı bir kabiliyet, dik duruş gerektirmektedir. 

Mevcut yönetime 'Yönetici' desteği yada toplu bir yönetim desteği verilmelidir. Gebzespor çatısı altında herkes kendi işini yapmalıdır. 

Abbas Sır Gebzespor tarihinde iz bırakan emek hercayan bir isimdir ancak kulüp içinde görevi: Genel Kaptanlık olmalıdır. Geçen yıl olduğu gibi. 

Takım - Yönetim arasında bir köprü görevi üstlenmelidir. Hem en doğru hizmeti verir, hemde başarılarına gölge düşürmez. 

Geçen yılki şampiyonluk, bu sezon öncesi transfer engellinin kalkmasındaki mücadelesi yeni bir şampiyonluk kadar değerliydi. Onlara kimsenin laf ettiği yok olamazda. 

Aynı yolun yolcuları, aynı tabaktan çorba içenler sanal alemden Gebzespor'u kurtarma çocukluğundan Gebzespor'un sahibi olma mantığından bir an önce kurtulmalıdır. 

Gebzespor kimsenin tapulu malı değildir. Herkes Gebzespor üzerinden yeterince prim yapmadı mı? Cefa ise herkes çekti. Yokluk dönemlerinde bizde vardık. Ne zaman paralı başkanlar geldi. Onlarca gazeteci türedi. 

Ortada yönetimsel problemler var taraftar giderek tribünlerden çekiliyor. Takım son iç saha maçında boş tribünlere oynadı. 

Buralardaki sorunları biraz buraların sorumluları düşünmeli acaba biz nerede hata yapıyoruz diye kendini bir kez olsun sorgulamalı. 

AKADEMİ'YE DOKUNMA

Mücahit Sak'la başlayan Akademi projesi meyvelerini vermeye başladı. Çok değerli hocalarla birlikte gelecek vadeden futbolcuları kısa vadede bir araya toplamak ve güçlü takımları yenmek gurur verici. Önümüzdeki yıl A takımda en az 4-5 genç oynayabilecek kapasiteye sahip. Bizde başarıyı kabul edememe, çekememe, çomak sokma işleri anında devreye girer. Gebzespor'da görev yapanlar bunlardan yoruluyor ve çekip gidiyor. Mücahit Sak, Orhan Ken, Serkan Malkoç, Uğur Kaya güzel bir ekip oldu. Sonuna kadar desteklenmeli kararlarına her zaman saygı duyulmalı. 

Gebzespor camiası, kurtuluşu olacağı Akademi'ye sonuna kadar sahip çıkmalı.  Saygılarımla... 

Bu yazı toplam 6803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi