Boykot için İLERİ !

Boykot için İLERİ !

Ülkemizde, Birleşik Haziran Hareketi’nin (HAZİRAN) 27-28 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da topladığı Türkiye Meclisi’nin ardından gündeme taşınan ‘’eğitimdeki gericileştirmeye karşı mücadele’’ başlığı kapsamında örgütlenen boykot eylemi, yarın yaygın biçimde gerçekleştirilmeye çalışılacak.

HAZİRAN’ın yerel meclisleri aracılığıyla örgütlemeye çalıştığı bu boykota, eğitimdeki gericileştirme projesi olarak AKP hükümetince uygulamaya konulan 4+4+4 sisteminin birinci derecede muhatabı olan KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) üyeleri de aktif destek veriyor.

Yeni sistemin zorunlu din dersi uygulamasıyla mezhepçi bir yaklaşımı dayattığı gerekçesiyle ayaklanan Alevi örgütleri de, HAZİRAN’ın boykot kararına geniş katılımla destek verme kararı almış ve örgütlenmesi için elinden geleni yapıyor.

Anlaşılacağı üzere, yarın, ülkemizin ve kentimizin birçok okulunda dersler boykot edilecek ve alanlara çıkılarak AKP’nin eğitimi gericileştirme modeline karşı duruş net bir biçimde bir kez daha vurgulanacak.

HAZIRAN, velilere hitaben yayımladığı mektupta ne demişti ? Anımsamak lazım… ‘’Sevgili Veli, 
Bir çocuğun gözlerine bakalım. Bir Çocuğun gözlerinde yetişkinlerin görebileceği, çocuğu çocuk yapan üç önemli şey vardır: KARARLILIK, İNATÇILIK VE UMUT. 
Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur. Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur. Çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir. 
Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?’’

Kocaeli’nde neler yapılacağına gelince…

Haziran Hareketi Kocaeli Geçici Yürütme Kurulu üyesi Hamzet Irmak, bu konuda şu açıklamayı yaparak, neler yapılacağına işaret etti: ‘’Çocuklarına, devlet okullarında verilmeyen bilimsel eğitim için alternatif oluşturma çalışması içinde olduklarını da dile getiren Irmak, şunları söyledi: "Kamusal eğitim bilimsel ve laik niteliğini de tamamen kaybetmek üzere. Bilimsel düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, aydınlanmanın kazanımlarını deneyerek öğrensinler diye okula gönderdiğimiz çocuklarımıza anaokullarından başlayarak verilmesi planlanan zorunlu din derslerinin, dinci gericileştirme çalışması olduğunu da biliyoruz. Buna ve imam hatipleştirme operasyonuna dur demek için, laik ve bilimsel bir eğitim sistemi için ayaktayız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz. " 

Yarın 12.00’de Merkez Bankası önünde toplanacak olan öğrenci, veli ve öğretmenler, İnsan Hakları Parkı’na kadar yürüyecek, "laik ve bilimsel eğitim" etkinlikleri yapılacak.

Bir adım daha İLERİ atabilmenin ilk adımı boykot olsun.

 

 

Bu yazı toplam 95 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi