Borç 400 milyon TL olmuş!

Borç 400 milyon TL olmuş!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyenin önceki dönemden kalan borcunun 360 milyon TL’den 400 milyon TL’ye ulaştığını belirterek, “Ancak biz göreve başladığımız 4 aylık süre içerisinde de piyasaya dönük 67 milyon borç ödedik”dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  belediyenin önceki dönemden kalan borcunun 360 milyon TL’den  400 milyon TL’ye  ulaştığını  belirterek, “Ancak biz  göreve başladığımız 4 aylık süre içerisinde de piyasaya dönük 67 milyon borç ödedik”dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz  gazetecilerle biraraya geldi ve   4 aylık  çalışma dönemiyle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.
Büyükgöz kendisine yöneltilen  bir soru üzerine   Gebze Belediyesi’nin daha önceden 360 milyon TL olarak açıkladığı borçlarında artış olduğunu ve  400 milyon TL’ye ulaştığını belirterek:
“Borçlarla alakalı 4 aylık süre içerisinde o açıklamayı yaptığımız günden bu yana o miktar biraz daha arttı. Bizim 4 aylık süre içerisinde de piyasaya dönük 67 milyon borç ödedik”dedi.

VALİLİK VE MARKA’YA BORÇ VAR

Osman Hamdi Bey Evi ile ilgili olarak   restorasyon çalışması için Kocaeli Valiliği ve  MARKA’ya  hibe maddi kaynağı alınması için başvurduklarını söyleyen  Büyükgöz:
“Osman Hamdi Bey Eviyle ilgili göreve geldiğimiz günün hemen ardında restorasyon noktasında çalışmaları tamamladım. Bu restorasyon işini kültür varlık fonundan alarak yapmak istedim. Vali’yle görüştüğümüz sonucunda belediye olarak fona borcumuz olduğunu öğrendim. MARKA kalkınma ajansı üzerinden yapalım dedik ancak oraya da borcumuz varmış. En kısa sürede Osman Hamdi Bey’in ihalesini en kısa sürede yapacağız. Hünkar Çayırı’yla alakalı çalışmalar devam ediyor."dedi.

HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK

Zinnur Büyükgöz   göreve başladıkları 4 aylık zaman dilimi içinde  hedeflerini tutturduklarını belirterek, “Koyduğumuz hedefleri yüzde 100 tutturmuş durumdayız. Gebze Belediyesi’nin yeni yönetim şemasında disiplinli, sorunların üzerine giderek, kamuoyunun bizden beklediği hizmetleri süratle tamamlayacağız.

KAMYONCULAR GARAJI

Kamyoncular garajı meselesi nihayetinde belediyemize ait personel tarafından işletilmeye devam ediyor. Biz kamyoncular garajında kamuya yarar sağlayacak adımları atmaya devam edeceğiz. Kısa sürede orada işletme anlamında daha verimli çalışmalar yapacağız. “diye konuştu.

Belediyenin yaptığı  altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ilgili de bilgiler veren Başkanı Büyükgöz, “ Gebze genelinde  4 aylık zaman dilimi içinde 4 bin 244 ton asfalt serimi yapıldı. 8 bin 48 ton da yama asfaltı bununla birlikte 35 bin metre kare de parke döşemesi yaptık. Kentteki yaşam standardını yükseltecek çalışmalara devam edeceğiz. Gelir gider dengesini iyi ayarlayıp, satın alma maliyetini düşürüp verimliliği arttıracağız. ”dedi.
Büyükgöz’ün Eskihisar’da gerçekleştirdiği  toplantıya  Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Selamet Güner ile Sedat Çelik, birim müdürleri ile çok sayıda  gazeteci katıldı. *Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.