Bocce takımı olimpiyatlara hazırlanıyor

Bocce takımı olimpiyatlara hazırlanıyor

Büyükşehir’in desteğiyle Bocce sporuyla tanışan engelli vatandaşlar, hem spor yaparak rehabilite oluyor, hem de yeni çevre edinerek sosyalleşiyor.

Son yıllarda ülkemizde gelişen, ilgi duyulan ve benimsenen bir spor dalı olmayı başaran Bocce içinde sayısız egzersizlerle zorlanma olmaksızın yapılabilecek en basit spor branşı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bocce sporuyla tanışan engelli vatandaşlar, bu sporla sağlıklı bir şekilde fiziksel gelişim gösterirken, yeni çevre edinerek sosyalleşebiliyor.
ENGELLERİ AŞIYORLAR
Hem Özel Olimpiyatlar hem de Paralimpik oyunlar programı içerisinde yer alması nedeniyle büyük önem taşıyan Bocce, engelli bireylerin gelişimine de önemli bir katkı sunuyor. Bu kapsamda engelli bireyleri Bocce sporu ile tanıştıran Kağıtspor bünyesinde Engelli Bocce takımı oluşturdu. BC-3 kategori oyuncusu ve Kağıtspor Bocce Antrenörü Yavuz Acar’ın önderliğinde çalışmalarına devam eden engelli bireylerin hedefleri 2020Tokyo Olimpiyatları oldu.
HEDEF OLİMPİYATLAR
Engelli bireylerin gelişimine önemli bir katkı sunan Bocce sporu için Büyükşehir Belediyesi engelli bireylere ulaşım, spor salonu ve malzeme desteği veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hergeleci İbrahim Spor Salonunda 2 gün antrenmanlarını sürdüren engelli sporcuların hedefi 2020 olimpiyatlarına katılmak ve milli takıma seçilebilmek.
BÜYÜK DESTEK
10 kişilik takımı çalıştıranBC-3 kategori oyuncusu ve Kağıtspor Bocce antrenörü Yavuz Acar, “Takım olarak önemli hedeflerimiz var. Ben milli takım oyuncusuyum. Edindiğim tecrübeyi ilimizde diğer engellilere yaymak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte takımı kurduk. Belediyemiz bize önemli destek veriyor’’ dedi.
ULAŞIM SORUNU YOK
Antrenör Acar, ‘’Bizim en önemli sorunumuz ulaşım. Bu sorunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri şube müdürlüğünün verdiği özel asansörlü araçla çözüldü. Haftanın iki günü araç ile engelli sporcularımızı evlerinden topluyoruz. Yine Büyükşehir Belediyemizin bize tahsis ettiği Hergeleci İbrahim Spor Salonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim hedeflerimiz var. En büyük hedefimiz milli takıma oyuncu göndermek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.