“Bizler mücadeleden kaçınıyoruz”

“Bizler mücadeleden kaçınıyoruz”

ÇYDD Gebze Şubesi Başkanı Nurcan Çınar malum kaygılardan insanların üyeliğe yanaşmadığını belirtirken Gökhan Aktaş, “Bir gerçeği kabul etmek gerekirse biz Atatürkçüler, kendini solcu addedenler mücadele içine girmekten kaçıyoruz” dedi

ÇYDD Gebze Şubesi hali hazırda 136 üyeye sahip. Gebze, bölgenin diğer ilçeleri ile de göz önüne alındığında bu düşük bir sayı. Ancak bunun bilinen malum gerekçeleri var. Başkan Çınar konuya dair, “Üye sayımız çok daha fazla olurdu fakat, şimdi ki yönetimle mi ilgili bilmiyorum.

DESTEK VAR AMA ÜYELİK YOK!

İşe gireceği, çalışıyorsa kadroya alınacağı, çocuğunun sınava gireceği gerekçesiyle, bir yerde gözükmemesi gerektiğini öne sürerek ne yazık ki üyelikten çıkanlar var. Gönüllerinin bizde olduğunu söyleyip ayrılıyorlar. Aynı gerekçeyle üyeliğe yanaşmıyorlar. Hafta başında bir kadın geldi. Çok sayıda kitap desteğinde bulundu. Üyelik teklif ettik, yanaşmadı” dedi.  ÇYDD Gebze Şubesi’ne beş sene kadar önce üye olup bu sene yönetime giren ve saymanlığı üstlenen Gökhan Aktaş ise şunları kaydetti:

TAKDİR EDİYORLAR AMA…

“Bir gerçeği kabul etmek ve yüzleşmek gerekirse biz Atatürkçüler, kendini solcu addedenler biraz mücadele içine girmekten kaçıyoruz. Şunu biliyoruz. Bir yerde bir dernek, kuruluş var. Çok güzel işler başarıyor. Herkes takdir ediyor. Ama işin içinde olup katkı sunmaya gelince mesele, ‘Taşın altına elinizi koyun’ deyince insanlar bir şekilde sıyrılmaya çalışıyor.

ÜLKE BU NOKTAYA BİZDEN SEBEP GELDİ!

Yani; ‘Ben Atatürkçü’yüm. Kemalist’im. Solcuyum. Cumhuriyet değerlerine bağlıyım’ diyen insanların karşı cepheye göre bize daha sıkı sarılması, daha fazla katkı sunması lazım. Ülkenin gelmiş olduğu nokta belli. Bu noktaya tembelliğimiz yüzünden geldik. Biz biraz daha cesur, biraz daha değerlerine sahip çıkan insanlan olsaydık bugün süreç bu noktaya gelmezdi.

BU SÜREÇTE HERKES VAR OLMALI

4-5 yıldır derneğin üyesiyim ve elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Bu dönem de Nurcan Hanım’ın davetine üzerine yönetimdeyim. Şuna inanıyorum ki Nurcan Hanım derneğe katkı sunacağına inandığı kişileri dernekten uzaklaştırmaz. Aksine davet eder. Biz bu süreç içinde herkesin var olması gerektiğine inanıyoruz.”

CESARETİMİ SORGULUYORLAR

Dernek yöneticisi Yasemin Altınkaya benzer durumlarla çok sık karşılaştıklarını belirtirken, Bana dahi niye üye, niye yöneticimi olduğumu sorup, ‘Senin çocuğun var’ diyorlar. Lise, üniversite öğrencisi olup hayata atılacak. ‘Niye buna cesaret ettin’ diye soruyorlar” dedi.         

ÖNEMLİ OLAN EĞİTİME DESTEK

Yönetici Özlem Sönmez de şu tespitlerini paylaştı: “Bir derneğe üye olmamın beraberinde getirdiği etkiler ve tepkiler var. O yüzden insanların çekinmesi çok doğal. Ama önemli olan eğitime katkıda bulunmak istemeleri. Bizim de amacımız o zaten.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.