"Bizi yok etmek istiyorlar"

"Bizi yok etmek istiyorlar"

 Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği, yazılı bir basın açıklaması yaparak, ilimizdeki eğlence yerlerine yönelik sistemli baskıları...

 

Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği, yazılı bir basın açıklaması yaparak, ilimizdeki eğlence yerlerine yönelik sistemli baskıları eleştirdi. Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği adına yapılan açıklamada yapılan uygulamalar eleştirildi ve özetle şöyle denildi: “Uzun bir dönemdir İzmit şehir merkezinde bulunan barlar başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerindeki alkollü eğlence mekanları üzerinden yürütülen yıldırma ve karalama politikaları son günlerde daha da artmış durumda. Polis ve diğer bazı devlet organları tarafından gün aşırı yapılmakta olan baskınlar, gerek işletmecileri gerekse de müşterileri canından bezdiriyor. Herhangi usulsüz bir uygulamanın bulunmadığı defalarca tespit edilmiş olan işletmeler dahi adeta birer ahlaksızlık ve terör yuvası olarak yansıtılıyor.

SİNDİRME POLİTİKALARI

Son dönemde artan bu uygulamalara karşı birlikte göğüs germeye karar veren işletmecilerin bir araya gelerek kurdukları dernek üzerinde de çeşitli sindirme politikalarının oynandığı kamuoyunun malumu. Yasal her türlü gerekliliği sağlayan bu işletmelerin işletmecileri kendi ekmek davalarına birlikte sahip çıkarken iktidarın bu tutumunu iyi niyetli ve normal bir uygulama olarak görmek çok güç. Mevcut durumdan son derece rahatsız olan işletmeci ve müşteriler üzerinde oluşturulmaya çalışılan bu baskının, ülkenin her bölgesi ve her alanında devam eden muhafazakârlaştırma ve ötekileştirme politikasının bir yansıması olduğu çok açık.

ÖTEKİLEŞTİRİYORLAR

 

Kişi, kurum ya da kuruluşların ötekileştirilerek yok edilmesinde en sık kullanılan yol olan kriminalize etme yöntemi; hedef gösterilen kişi, kurum ya da kuruluşların baskı aygıtlarıyla suça teşvik edilmesi ve bunun kamuoyunu nezdinde bir karalama kampanyasına dönüştürülmek için kullanılması olarak özetlenebilir” diye belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.