Birlikte yaşam kültürü  eğitim sistemine girmeli

Birlikte yaşam kültürü eğitim sistemine girmeli

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Tanıtım Birim Başkanı Yaşar Birgül ülke genelinde derin yankı uyandıran Emine Bulut cinayetine dair, ailenin ve neslin korunması bağlmamında yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu görüşler yer aldı: 

TRAVMANIN YANSIMASI
“Ülkemizin içinde bulunduğu durumun, toplumsal ahlak anlayışımızdaki yozlaşmanın, kamuoyunda yaşanan travmanın bir yansımasıdır Emine Bulut cinayeti. Maalesef normalleşen vahşet ve öğrenilmiş çaresizlikle, kanıksanmış bir vahşete alışkın bir toplum haline geldik.
YENİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ
Bunu düzeltmek için biran önce, yeniden adalet, sevgi ve merhamet toplumunu inşa etmeliyiz.  Yeniden refah, huzur ve güven ortamında yaşayabileceğimiz bir Türkiye'yi kurmalıyız. Kamu vicdanını rahatlatacak âdil kararlar veren bir hukuk sistemini hayata geçirmeliyiz.
İlköğretimden itibaren,  insanca yaşamanın, ahlâkın, saygının, birlikte yaşam kültürünün evlâtlarımız tarafından içselleştirmesini sağlayacak bir eğitim sistemini hayata geçirmeliyiz.
AİLENİN VE NESLİN KORUNMASI İÇİN 

Sosyal ve ahlaki düzenimizin teminatı ve toplumun temeli olan aile yapısının ve neslin korunması ve devamlılığı için gerekli bütün tedbirleri almalı, aile huzurunu ve refahını olumsuz etkileyecek dış etkenler ortadan kaldırılmalı, kanunlar tarafından ebeveynlere sağlanan çocuklarına ahlaki ve dini eğitim yaptırma hakkının en etkili şekilde kullanılmasına yardımcı olunmalıdır.
Bu konuda kadına yönelik şiddetin sona ermesinin cezai müeyyidelerin artırılması ile değil ancak aile içi eğitim ve toplumsal bilinçlenme ile mümkün olacağına inanıyoruz. 
Kadına yönelik şiddeti doğuran şartların ortadan kalkması ancak ahlak, maneviyat ve adalet duygusu yüksek bir toplumda mümkün olacaktır.  
Bu bağlamda Kadın ve Aile Bakanlığı aile içinde eğitim ve toplumsal bilinçlenme konusunda Diyanet Teşkilatı ile koordinasyon içinde çalışmalıdır. 
UZMAN KOMİSYONLARCA
Bazı kesimler kadın sorunlarını erkek egemen bakış açısıyla, bazı kesimler de feminist bakış açısıyla değerlendirdikleri için konunun nesnel (objektif) olarak ele alınması mümkün olmamakta, bilakis çatışmacı bir üslup ortaya çıkmakta ve sorunlar çözümsüz kalmaktadır. Bu yanlışlıkların önlenmesi adına kadın ve aile ile ilgili sorunların ve çözümlerin konunun uzmanı olan kimselerden oluşan komisyonlarda ele alınması sağlanmalıdır.
Sonuç olarak ailenin ve neslin korunması birlik ve beraberlik içinde sağlanmalı ve neslimize bu kültür aktarılmalıdır. Vahşî bir cinayete kurban giden Emine Bulut’a Allah'tan rahmet, ailesine ve özellikle gözlerinin önünde babası tarafından annesi öldürülen kızına sabırlar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.