Halil Yeni

Halil Yeni

Birleşik Haziran Hareketi Yola Çıkıyor

Birleşik Haziran Hareketi Yola Çıkıyor

 

Geçen haftaki köşe yazımda ‘’Birleşik Haziran Hareketi Sizi Çağırıyor’’ diye seslenmiştim. Bugün Gezi ruhu birleşti. Birleşik Haziran Hareketi yola çıkıyor diye sesleniyor ve halkın yıllardır talebi olan ‘Birlikte mücadeleyi’’ hayata geçirmek için öncülük edenlere selam ediyorum.

 

Siyasi parti önderleri, Dernek başkanları, Sendika yöneticileri ve Aydınlar geçtiğimiz aylarda bir araya gelmiş, ODTÜ Vişnelik Toplantılarında ülkenin aydınlık geleceği için birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altı kalınca çizilmişti.

 

Vişnelik toplantılarının üçüncüsü 19 Ekim’de ODTÜ Vişnelik Tesisi’nde toplanmış, Emperyalizme, gericiliğe ve faşizme karşı en geniş halk hareketini oluşturmayı amaçlayan Vişnelik toplantısında hareketin ismi “Birleşik Haziran Hareketi” olarak belirlenmişti. Harekete katılanlar, AKP'nin baskıcı politikalarına 'Haziran İsyanı'nın açtığı yoldan ilerleyerek çözüm üreteceklerini bildirerek yola koyulmuştu.  

 

En kısa zamanda bütün Türkiye’de yerel meclislerin kurulması ve bir buçuk ay sonra yerel meclislerden seçilen temsilcilerle Türkiye Meclisinin oluşturulmasına karar verildi. Bu doğrultuda da Kocaeli de ilk adım atıldı.

 

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Haziran Hareketi Kocaeli ayağı yola çıktığını duyurdu. Kocaeli Eğitim-Sen binasında yapılan toplantıya Sol Cephe, Birleşik Muhalefet Hareketi, Kocaeli LGBTİ insiyatifi bileşenleri de katıldı.

 

Toplantıda eşitlikçi, özgürlükçü, kamucu, laik ve bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet için yereldeki olanaklar ele alındı, Birleşik Haziran Hareketi'nin deklarasyonu tartışıldı. Kocaeli ilçelerinin, mahallelerinin ve kentteki üniversitelilerin, gençliğin sorunlarının da değerlendirildiği toplantıda, bu sorunlarla ilgili somut öneriler, yapılacak etkinlikler, forumlar konuşuldu. 

 

Toplantıda, Birleşik Haziran Hareketi'ne gönül verenlerin yaşadıkları bölgelerde ve diğer mahallelerde, mücadele çağrılarında bulunması kararlaştırıldı.

 

 

Ülkenin geleceğine dair kaygı duyan sorumluluk sahibi insanlara sesleniyorum. Şimdi sıra Dilova’sında, şimdi sıra Gebze’de, şimdi sıra Darıca’da, şimdi sıra Çayırova’da. Şimdi görev başına…  

Bu yazı toplam 860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi