Bir yılda 28 bin kişiye eğitim verildi

Bir yılda 28 bin kişiye eğitim verildi

 Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Afete Hazır Türkiye Projesinin uygulama sorumluluğu bağlamında 2017 yılının son 10 gününde ve 2017 yılı...

 

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Afete Hazır Türkiye Projesinin uygulama sorumluluğu bağlamında 2017 yılının son 10 gününde ve 2017 yılı toplamında İlimizde verdikleri afet eğitimi verilerini açıkladı. 2015 yılında 8806, 2016 yılında 21147 kişiye afet bilinci farkındalığı kazandırdıklarını vurgulayan Tekoğul, 2017 yılında ise okullardan, kamu kurumlarından ve işletmelerden oluşan 189 farklı yerde 28114 kişiye afet eğitimi verdiklerini, tahliye ve yangın tatbikatları yaptırdıklarını ifade etti.

Eğitimlerde, temel afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ipler düğümler, sedye ile yaralı taşıma ve sivil savunma servisi konularında verilen afet eğitimleri sonrası, yangın ve tahliye tatbikatlarının da icra edildiğini dile getiren Tekoğul, yılın son 10 gününde 9 farklı yerde 1227 kişiyle eğitimlerin sürdürüldüğünü söyledi. Tekoğul açıklamasında; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üzerinde çalışılan ve İlimizdeki ortaokul öğrencilerini kapsayan proje imza aşamasına geldi. Bu proje, uygulama startı aldığında 2018 yılında İlimizde afet farkındalığı kazandırılan kişi sayısının çok daha fazla olacağına inanıyoruz. Kocaeli Üniversitesi ve İzmit Belediyesi ile üzerinde çalışılan diğer projelerle de afet hazırlıklarında ivme kazanıldığını inşallah tüm Kocaeliler fark etmiş olacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.