Bir kenara not edin

Bir kenara not edin

 

 

AKP’nin bu kentteki ‘’esas jönü’’ bilindiği üzere İbrahim Karaosmanoğlu’dur. İki dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Karaosmanoğlu, üçüncü dönem de tartışmasız aday oldu.

Oldu da ne oldu ?

Ne olduğunu, sandığa gittiğinde tercihini kullanacak olan kent seçmeni tescil edecek. Seçmen, eğer önceki dönem projelerine inanıp desteklediyse, şimdi o projelerin yüzde kaçının gerçekleştiğine bakarak üçüncü döneme yol açacak ya da yolu tıkayacak.

O yüzden, üçüncü dönem için vaat edilen projeleri bir kenara not etmekte yarar var. Tavsiyem, mutlaka not ermeniz. Çünkü, arkasında aynı siyasal anlayışın iktidarı olduğu, inanılmaz bütçeleri elinde tuttuğu halde ‘’bazı projeleri şu yüzden yapamadık, bir dönem daha istiyorum’’ demesi, halka açıktan yalan söylemesidir.

Neyse, kendi söylemlerine bakalım biraz…

Gördüğüm şu ki, açıklanan vaatlerinin önsözünde açıklanan projelerin hedef olarak 2023’ü göstermesi önemli bir ayrıntı. Çünkü, Karaosmanoğlu 30 Mart’ta seçilirse, görev süresi 2019’da sona erecek. Ama, açıklanan projelerinde hedef 2023 olarak gösterildiğine göre, Karaosmanoğlu şimdiden 4. döneme de aday olacağını açıklamış demektir.

Öyle ya, Genel Başkan ve ekibinin 3 dönem kuralını ‘’halkımız ve seçmenimiz böyle istiyor’’ diye revize etmek için adım attığı sırada Karaosmanoğlu neden 2023’ü ve 4. dönem adaylığını hedeflemesin ki ?

O yüzden, 2014-2019 dönemi için ulaşım ağırlıklı bu projeleri mutlaka bir kenara not edin. 2019’da yeniden aday olunca da, hangisini yapıp hangisini yapamadığı konusunda kıyaslama kolaylığınız olur.

Gelelim bu dönemin projelerine..

Dediğim gibi, ağırlıklı olarak ulaşım ve trafik sorunlarını çözmeye yönelik projeler var. Tramvay,  hafif raylı sistemin yanı sıra lastik tekerlekli araçlara dayalı sistemde yeniliklerden söz ediliyor. Deniz ulaşımından vazgeçilmeyeceği ve yeni bir yapılanma ile deniz ulaşımının yeniden cazip hale getirileceği görülüyor.

Neyse, öncelikle 2009 seçimlerindeki vaatlerine ve nelerin yapılıp nelerin yapılmadığına bakalım. Sonra da, bu seçime ilişkin vaatlere bakacağız. Ve, Karaosmanoğlu verdiği sözlerin yüzde kaçını tutuyor göreceğiz. Buna göre de, alması gereken oy oranının en fazla ne kadar olması gerektiğine birlikte karar vereceğiz.

Yarından itibaren önce 2009’un vaatlerini anımsatacağım. Sonra da 2014’ün vaat edilen projelerine bakacağız.

Sabırla ve önyargısız olarak irdeleyip düşüncelerimi paylaşacağım.

 

(Sürecek)

 

 

Bu yazı toplam 110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi