Bir hüzün, bir coşku

Bir hüzün, bir coşku

 

 

Bugün hüznü, yarın da uzun yılların birikimiyle buluşacak binlerin coşkusunu yaşayacağız hep birlikte.

Hüzün;

Çünkü, edebiyat dünyasında kabul görmüş bir dost büyüğümüz olan Ruşen Hakkı’yı, yitirdiğimizin 2. yılında saygı ve özlemle anacağız. Aydili Sanat Dergisi’nin düzenlediği anma etkinliği Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde bugün 14.00’te başlayacak. Dinletiler ve video sunumlarıyla başlayacak olan etkinliğe katılanlar, Ruşen Hakkı için düşündüklerini ve onunla paylaştığı anıları anlatırken, şiirlerine de hayat verecek.

Bu anma, özlem dolu bir duygusallığın hissedileceği anma olacak. Çünkü, sanat, edebiyat ve yazın dünyasıyla bir şekilde ilişkisi olanların hemen hepsiyle dönem dönem diyaloglar kurmuş olan Ruşen Hakkı, gerçekten pozitif ve sevecen bir insandı. Onun kızgınlığı sırasında ağız dolu küfür edişleri bile iltifat  olarak kabul edilirdi.

Yetiştirdiği çocukları ve edebiyat dünyasındaki saygın kimliğiyle tanıdığım sevgili ağabeyimle, hergün hayat verdiği GÜNCE’si dolayısıyla da meslekdaştık.

Bugün, hüznü, onun şiirlerinin dillendirilmesiyle yaşayacağım. Ortak kıvancımızın o kısa süre içinde bıraktığı izi ise gelecek günlerde sizinle paylaşacağım.

Coşku;

Çünkü, yarın Grup Yorum’un halkıyla buluşmasının canlı tanığı olacağız. Bakırköy Halk Pazarı’nda saat 14.00’te başlayacak olan ‘’4. Bağımsız Türkiye Ücretsiz Halk Konseri’’ne katılan yüzbinlerce kişiden biri olmanın keyfini yaşayacağım.

Grup Yorum, muhalif duruşuyla sermayeyi sürekli rahatsız eden bir müzisyen topluluğuna sahip. Kurulduğu günden itibaren sürekli katılımlarla ayakta kalmayı beceren, yanı sıra Sıyrılıp Gelen (1986), Haziran’da Ölmek Zor-Berivan (1988), Cemo/Gün Gelir-Türkülerle (1989), Gel ki Şafaklar Tutuşsun (1990), Cesaret (1992), Hiç durmadan (1993), İleri (1995), Geliyoruz (1996), Marşlarımız (1997), Boran Fırtınası-Yürek Çağrısı (1998), Feda (2001), Yürüyüş (2004), Yıldızlar kuşandık (2006), Başeğmeden, 15. Yıl Seçmeleri, Biz Varız, Kucaklaşma albümlerini çıkartan grup, her çalışmasıyla emekçi halkın ve devrimcilerin sesi, işçi sınıfı ve sosyalizm mücadelesinin de önemli köşe taşlarından birisi oldu.

Grup Yorum’un büyük kitlesel konserlerinin coşkusunu, ilklerden olan İstanbul Harbiye’deki Açıkhava Tiyatrosu ve şimdilerde yıkılmış olan İnönü Stadyumu’ndaki konserlerinde yaşamıştım. Bu kez, daha yüksek dozda bir coşku yaşayacağımı umuyorum.

Yağmur sele dönende 
Derelerden taşta gel 
Biz kavgaya girende 
Sevdalara düşte gel
Gel gülüm gel 

Siz de gelin, bir Pazar gününü, Grup Yorum ve müziksever devrimci kitlesiyle yan yana geçirmenin keyfini birlikte yaşayalım. Gelemezseniz, bilin ki yaşadığım bu yeni coşkuyu, hafta içinde sizlerle paylaşacağım.

 

Türküler susmaz (susmadı), halaylar sürer (sürüyor)… 

Bu yazı toplam 80 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi