“Bir doktor bin hastaya bakıyor”

“Bir doktor bin hastaya bakıyor”

 CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM’de Tamgün yasasıyla ilgili yaptığı konuşmada, doktor, hemşire ve ebelerin nöbet ücretlerindeki...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM’de Tamgün yasasıyla ilgili yaptığı konuşmada, doktor, hemşire ve ebelerin nöbet ücretlerindeki düşüklüğü dile getirdi. Vekil Kaplan ayrıca Darıca Farabi Devlet Hastanesi Acil servilerinde nöbet esnasında ortalama 1000 hastaya bir doktorun baktığını ifade etti. 

 

Kaplan, “Uzman doktorun bir saatlik nöbet ücreti 7.3 liradan 11 liraya, Pratisyen hekimin 6.6 liradan 9.9 liraya, ebe ve hemşirenin 3.7 liradan 5.5 liraya yükselmiştir. Bir nöbet 8 saat ise; Hemşire veya Ebe: 8 X 5,5= 44 lira / gün, Doktor: 8 X 9,9= 80 lira/ gün.  Ben Kocaeli’nden örnek vereceğim. Gebze Fatih Devlet Hastanesi ya da Farabi Devlet Hastanesi kayıtlarına bakabilirsiniz. Acil servilerde nöbet esnasında ortalama 1000 hasta bakılmaktadır. Şimdi size soruyorum günde 1000 hasta bakan bir hemşire ya da doktorun 44 TL ya da 80 TL alması sizce yeterli mi? Bu ücret emeğin karşılığımı? Vicdanlarınıza bırakıyorum. Bunun için hemşire ve doktorlara dünyaya bağışlar gibi davranmanızın gereği yok. Bana sorarsanız emeğin karşılığını hala alamıyorlardır” diye konuştu.

ÜCRETLERİN ARTIRILMASI GEREKİR

 

AKP’nin sağlık alanında ciddi değişikliklere imza attığını söyleyen Kaplan, “Bu değişikliklerden bir tanesi de CHP’nin de öteden beri savunduğu tamgün yasasıdır. Ne yazıktır ki demokrasi anlayışınız gereği verdiğimiz tamgün yasasıyla ilgili kanun tasarısı üzerinde görüşme ihtiyacı bile duymadınız. Aynı yasa tasarısını ikinci kez meclis gündemine getiriyorsunuz. Umarım bir daha bu tasarı meclise gelmez! Bizler bunları söylemekten yorulduk, ancak siz kanunları dolanarak iş yapmaktan yorulmadınız. Tasarının 10. Maddesi üzerine söz aldım. Bu maddeyle acil servis, yoğun bakım ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan söz konusu nöbetler ücretleri %50 arttırılır. Elbette ki olumlu bir gelişmedir ve bu olumlu gelişmeyi destekliyoruz. Ancak bu alanlarda çalışan sağlık çalışanlarına dünyayı bağışlıyormuş gibi ya da çok para veriyormuş gibi bir algı yaratmanız da bir o kadar yanlıştır.  Aslında bizim talebimiz her alandaki nöbet ücretlerinin arttırılmasıydı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.