Bir de bize anlatsa ya !

Bir de bize anlatsa ya !

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, nam-ı değer İbrahim Ağabey. AKP, kendisini il il dolaştırıyor ve oralardaki partililere, Kocaeli'nin sözde örnek yatırımlarını ve iki dönem belediye başkanlığı sırasında yaptıklarını anlattırıyor.

En son Manisa'da anlatmış. Konu, ‘’Büyükşehir Modelinde Kocaeli Örneği’’...

Karaosmanoğlu, tüm il sınırları Büyükşehir olduktan sonra Kocaeli’nde yaşanan ''değişim ve gelişimi'', eski ve yeni fotoğraflar eşliğinde değerlendirmiş.

Manisa da, 30 Mart’taki yerel seçimlerin ardından tüm il sınırlarında büyükşehir olmaya hazırlanıyor. Tıpkı Kocaeli gibi olacakmış.

“Beldelerin kapanması ve güçlü ilçe belediyelerinin kurulması doğru bir karardır'' demiş Karaosmanoğlu. Ve, Kartepe ilçesi örneğini vermiş. Bu biçimdeki idari yapılanma doğru gibi gelebilir ama büyüyen ilçelerin sorununu ilçe belediyelerinin çözme olasılığı ortadan kalkar, hepsi büyükşehir belediyesinin kapısında bekler durur.

Yani, yerel yönetimlerde de, merkezi yönetimde olduğu gibi ''tek adam'' oluşturulur.

Söyleşi sırasında haksızlık da etmiş. ''Büyükşehir’i devraldığımızda altyapı çöküktü'' ifadesi de Karaosmanoğlu'nun. Eski Büyükşehir sınırları Saraybahçe ile Bekirpaşa'yı kapsıyordu ve bu alanda ciddi hiçbir altyapı sorunu yoktu.

Diğer yerler mi ?

Elbette, ilçeler ve beldelerde ciddi altyapı sorunları vardı. Ama, o yerleşim birimlerine hizmet götüren belediyeler (ilçe ve belde belediyeleri) çoğunlukla Karaosmanoğlu gibi muhafazakar düşünce sahibi partilerin belediye başkanlarının yönetimindeydi.

Yani, beceriksizlikle kendi kadrolarının beceriksizliğiydi.

Şimdi tek başına iktidar olan bir partinin mensubu ve büyükşehir sınırları içindeki bütün ekonomik kaynakları elinde tutan bir yetkiye sahip. Bu koşularda sözünü ettiği şeyleri yapmayanı seçmen sandıkta döver zaten.

Övünülecek bir şey yapmadığını, aslında kendisi de çok iyi biliyor. Ve en iyi bildiği (öğrendiği) şey olan makyajlama ile işi götürmeye devam ediyor. Eh, ne de olsa İBRAHİM AĞABEY, AKP'de ağabeylere hesap sorulmaz. Başbakan bile sormaz...

Kentleri büyükşehir yasası kurtaracak' demiş İbrahim Ağabey, bir de bize dese ya !

Yasanın tek başına nasıl kurtaracağını anlatsa ya !

''Kocaeli’de 2004’te bu yola çıktık, yaklaşık 10 yılda çok önemli değişim ve gelişimi yakaladık'' deyivermiş Manisalı AKP'lilere.

Bu çok önemli değişimler,

Kentin sosyal yaşamının bitirilmesi,

Kentin kültürel yaşamının düğün salonlarına sıkıştırılması,

Sanatsal etkinliklerinin, kabahatler kanunu gerekçesiyle telef edilmesi

Yoksulluğun giderek artması,

Kentsel dönüşüme tabi tutulan bölgelerdeki yurttaşların zarara uğratılması,

Bütün bunlar değişimse, elbette çağ atladık. Ve biz Kocaeli'nde yaşayan insanlar, ülkenin en şanslı insanlarıyız...

Ama, bir de ne kadar şanslı olduğumuzu İbrahim Ağabey bize anlatsa ya !

İstediği algıyı yaratmada başarılı görünen AKP'nin İbrahim Ağabeyi, son dönemlerde nereye giderse bir koruma ordusuyla gidiyor.

Bunu nasıl anlatsın ki oralarda...

Masnisalılar da bu durumu nereden bilsin ki...

 

Bu yazı toplam 89 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi