BİLKAR yeni döneme yenilenerek giriyor

BİLKAR yeni döneme yenilenerek giriyor

Gebze BİLKAR’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazar günü yeni yerlerin açılışı ve Nurevşan Kırçiçek’in yan flüt resitali ile başlıyor.

bilkar-yeni-donem-nurevsan-kircicek.jpg

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü BİLKAR (Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi), 2018 – 2019 eğitim öğretim yılına genişleyen yeni salonlarının açılışı ve Nurevşan Kırçiçek’in yan flüt resitali ile başlıyor.

Yeni dönemin açılış etkinliği 09 Eylül Pazar günü saat 16.00’da BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci kattaki yerinde gerçekleşecek. BİLKAR öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin katılacağı, halka da açık olan etkinlikte önce BİLKAR’ın henüz adlandırılmayan iki yeni salonunun açılışı gerçekleşecek. Tadilat çalışmalarının sürdüğü salonlardan biri müzik atölyesi olarak, bir diğeri kapalı mekan söyleşileri, film ve belgesel gösterimlerinde değerlendirilecek. Ardından BİLKAR’ın genç kursiyerlerinden olan, konservatuvara da BİLKAR atölyelerinde hazırlanıp Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü’nü kazanan Nurevşan Kırçiçek’in yan flüt resiteli gerçekleşecek.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, BİLKAR’ın faaliyet gösterdiği iş merkezinin yer aldığı katta giderek genişlediğini, iki yeni salonu daha bünyelerine kattıklarını belirtip, “Biz yaz döneminde genişleme çalışmasını BİLKAR dostlarının İMECE usulü maddi destekleri ile gerçekleştirdik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Gerek bizlere duydukları güven, gerekse kültür sanattaki tarzımızı destekleri çok değerli” dedi. Başkan Dikkatli, önümüzdeki pazar gününden itibaren resmen başlayacak yeni dönemin de yoğun program ve etkinlikle geçeceğini söyledi. BİLKAR’ın tamamı BİLKAR’da gerçekleşecek eylül ayı etkinliklerinin diğerleri şöyle

Öğretmenlere Toplumsal Cinsiyet ve Eğitim Atölyesi

Ağırlıklı olarak öğretmenlere yönelik gerçekleşecek, merak edenlere de açık olacak Toplumsal Cinsiyet ve Eğitim Atölye çalışmasına Sabancı Üniversitesi’nden akademisyenler Ayşegül Taşıtman ve Betül Sarı katılacak. 14 Eylül Cuma günü gerçekleşecek eğitimin başlama saati 15.30. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına üç gün kala düzenlenecek etkinliğe özellikle öğretmenlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Ruhi Su, Fuat Ercan’ın Katılacağı Söyleşi ve Konserle Anılıyor

23 Eylül Pazar günü saat 16.00’da gerçekleşecek Toplumsal Dönüşüm ve Ruhi Su konulu söyleşi ve konsere konuşmacı olarak Prof.Dr.Fuat Ercan katılacak. Söyleşinin ardından BİLKAR Ruhi Su Müzik Grubu’nun mini konseri gerçekleşecek. Ruhi Su ölüm yıldönümünde anılacak.

Candan Badem ile Osmanlı’da Dış Borçlar

15 Temmuz sonrası OHAL sürecinde KHK ile görevden açığa alınan akademisyenlerden Candan Badem, BİLKAR’a 30 Eylül Pazar günü saat 16.00’da düzenlenecek söyleşi ve imza gününde konuk olacak. Badem, “Osmanlı’da dış borçlar ve düyun-u umumiye” konulu söyleşisinin ardından “Kars Ardahan Artvin” adlı kitabını imzalayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.