Bilişim Fuarı’nda “CERN” ödüllü yarışma

Bilişim Fuarı’nda “CERN” ödüllü yarışma

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde (İnterteks) gerçekleştirilecek. Bilişim sektörünün önde gelen firmalarını bir araya getirecek fuar kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi öncülüğünde Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması da yapılacak. Kazanan takımın, bilime gönül veren tüm gençlerin hayalini süsleyen ‘CERN seyahati’ elde edeceği yarışmayla ilgili tüm bilgilere www.kocaelibilisimfuari.com.tr adresinden ulaşılabilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KOCAELİ BİLİŞİM FUARI

Ana teması ‘’Sanal Gerçeklik’’ olarak belirlenen Kocaeli Bilişim Fuarı’nda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli’yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında, sanal gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

MARMARA BÖLGESİNDEN LİSELER KATILABİLECEK

Yarışmaya Marmara Bölgesi’ndeki tüm lise ve dengi okul öğrencileri, mesleki lise ve teknik liseler(9, 10, 11, 12. sınıf), en çok 3’er kişilik takımlar halinde, 1 danışman öğretmen aracılığıyla katılabilecek. Bir okul birden fazla projeyle yarışmada yer alabilecek. Bir öğretmen ise en fazla 3 projeye danışmalık yapabilecek. 

BÜYÜK ÖDÜL CERN SEYAHATİ

Yarışmada dereceye girenleri ise dikkat çekici ve bilişime gönül veren gençlerin hayalini kurduğu ödüller bekliyor. Buna göre birinciliği elde eden takımın öğrencileri ile danışman öğretmeni, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Gezisine katılacak. Birinci olan takımın okuluna 3D Yazıcı hediye edilecek. İkinciliği elde edecek takımın öğrencileri kişi başına 2.000 TL, danışman öğretmen ise 1.000 TL ödül kazanacak. İkinci olan takımın okuluna Biolid Robot Eğitim Seti verilecek. Üçüncülüğü elde edecek takımın öğrencileri kişi başı 1.500 TL, danışman öğretmen 1.000 TL ödül elde edecek. Okuluna ise Elektronik Eğitim Seti hediye edilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR ÖZEL ÖDÜLÜ VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü de tanımlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü elde eden takımın öğrencileri kişi başı 1.000 TL, danışman öğretmeni 500 TL kazanacak. Okuluna ise plaket takdim edilecek. Yarışmada 5 projeye de teşvik ödülü belirlendi. Teşvik ödülü almaya hak kazanan takımların öğrencileri ile danışman öğretmeni kişi başı 500 TL kazanacak. Beş okula da plaket takdim edilecek. Yarışmaya Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK BİLGEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de katkı sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.