‘Bilime, tekniğe aykırı uygulamalar öldürmeye devam ediyor’

‘Bilime, tekniğe aykırı uygulamalar öldürmeye devam ediyor’

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel Tekirdağ-Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilime, tekniğe aykırı uygulamalar öldürmeye devam ediyor.” dedi.

kaza.jpg

Tekirdağ-Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili olarak TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yakınlarına ve halka baş sağlığı dileyerek açıklamasına başlayan Sinan Yücel, “Kaza sonrası basında yayınlanan fotoğraflar ile kazanın oluş nedeniyle ilgili yapılan açıklamalarda, aşırı yağış sebebiyle menfez altı toprak kayması  sonucu tren kazası meydana geldiği ifade edilmiştir. Basında yayınlanan fotoğraflardan anlaşılan, eski bir menfez üzerine yapılan dolgunun yağışın etkisiyle boşalması üzerine ray ve traverslerin boşlukta kalması ve rayların doğrusallığını kaybederek tren tekerlerinin raylardan boşluğa çıkması ile vagonların devrilmesi ile katliama sebep olan kaza oluşmuştur.

SORUMLULUK ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDADIR

Bu kaza sadece sonucu göstermektedir. Nedenleri, projeler aşamasından başlayarak, teknik gerek ve şartların yeterince belirlenip belirlenmediği, işin ve müteahhitlik hizmetlerinin kontrolünün dolayısıyla kamusal denetimin yerine getirilip getirilmediği konuları detaylandırılarak incelenmelidir. Sıraladığımız tüm aşamalarda yetki ve sorumluluk Ulaştırma Bakanlığındadır. Meslek odaları olarak birçok alanda yaşanan veya yaşanması olası facialara dikkat çekmek için birçok kez uyarılarda bulunduk. Meslek odalarımızın dışında tutulduğu uygulamalar toplumun can ve mal güvenliğini tehdit etmeye devam edecektir. TMMOB olarak konunun detaylarına dönük incelemelerin ilgili meslek odalarımızca yapılacağı ve takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.