Bilim temalı doğum günleri devam ediyor

Bilim temalı doğum günleri devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’nde, Bilim temalı doğum günü etkinlikleri aylık periyotlarla hız kesmeden devam ediyor.

Her ay bir bilim insanının seçildiği ve o bilim insanının yaptığı çalışmalar ışığında oluşturulan tema ile gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi görüyor. Doğum günü etkinliklerinde çocuklar, eğlenceli bir günün haricinde dünyaca ünlü bilim insanlarını da yakından tanıma fırsatı yakalıyor.
HER AY FARKLI BİR BİLİM İNSANI
Her ay farklı bir bilim insanı belirlenerek gerçekleştirilen etkinliğin teması, bulunduğu ayın bilim insanının çalışmaları doğrultusunda ortaya çıkarılıyor. Düzenlenmeye başladığından bu yana birçok farklı bilim insanını ele alarak gerçekleşen etkinlik, çocukların dünyaca ünlü bilim insanlarını tanımasını sağlarken eğlenceli bir aktivite olarak da oldukça ilgi görüyor. Doğum günü etkinlikleri; Thomas Edison’dan Mimar Sinan’a, Albert Einstein’dan Ömer Hayyam’a, Remziye Hisar’dan Louis Pasteur’e kadar birbirinden başarılı bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda gerçekleştiriliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.