BEYLİKBAĞISPOR HER KESİME KUCAK AÇMALI

BEYLİKBAĞISPOR HER KESİME KUCAK AÇMALI

Beylikbağıspor, Giresun’luların takımı algısı ortadan kalkmalı kulüp olarak çevremize kucak açmalıyız. Spor Kulüpleri, Sosyal sorumluluk adına hizmet...

Beylikbağıspor, Giresun’luların takımı algısı ortadan kalkmalı kulüp olarak çevremize kucak açmalıyız. Spor Kulüpleri, Sosyal sorumluluk adına hizmet edilmesi gereken en önemli mecra bu yüzden buradayım.

Başarılı ticari hayatına aktif futbol hayatını da ekleyen Ali Çağın, sıra dışı kimliği ile sadece Beylikbağıspor için değil, bölge futbolu için büyük bir şans. Hem sözleri, hem de eylemleriyle bütünleşen bir karakter olan Çağın, sıradanlaşan bölge futbolunda ezber bozacak kişiliklerden biri. Futbolun büyük bir tutku olduğunun altını çizen idealist Başkan, “futbolda başarının ana unsurlarına maksimum önem veriyor. Bu noktada kulübün tüm kitleye kucak açması, Giresunluların takımı algısı ve odağından kurtulması gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca, bütünleşmenin, inanç, kültür ve düşünce ayırmaksızın sağlanması gerektiğini sözleriyle açıklıyor 

 

 

1-Ali Çağın’ın yakından tanıyabilir miyiz?

 

-1981 yılında  Almanya’da dünyaya geldim. Tokat’lıyım. 1984 yılından bu yana Beylikbağı’nda ikamet ediyorum. Anadolu Üniversitesi Muhasebe bölümü mezunuyum. 2003 yılında özel bir şirkette yönetici olarak çalışma hayatını başladım. 2007 yılından bu yana kendi işim olan Sigorta ve İnşaat sektöründe ticaretle uğraşıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

 

2-Beylikbağıspor’a Başkan olmanızın üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. Bu süreçte Kulüpte ne gibi değişiklikler oldu. Beklediğiniz ortamı buldunuz mu?

 

- Göreve gelirken birinci hedefimiz kurumsal ve kalıcı bir yapı oluşturmaktı. Ne yapmamız gerektiği noktasında gözlemlerimiz ve hayatı geçirdiğimiz bir takım yenilikler oldu. Görerek, inceleyerek planlı ve programlı hareket etmeye özen gösteriyoruz. Beylikbağıspor’un Giresunluların takımı algısı herkes tarafından düşünülen bir durumdu. Fakat bunun böyle olmadığını gördüm. Son derece samimi bir ortamla karşılaştım. Düzenli, tertipli çevresiyle barışık örnek bir kulüp olmak istiyoruz.

 

3- Enerji dolu, kafasına koyduğunu yapacak bir hayat görüşüne sahipsiniz. Bu durum özel hayatınızda da geçerli mi?

 

-Bugüne kadar hedeflediğim ne varsa bunun için mücadele ettim. Fedakarlık yaptım. Başarılı olmak için her şeyi yaparım. Altyapıda fedakarlık yapacağız. Başarısızlıkta da hayal kırıklığı ve hedeften sapma olmayacak. Hedeflediğimiz düzeni oluşturduktan sonra başarı kendiliğinden gelecektir. Beylikbağıspor olarak her yaş kategorisinde yarışmacı bir takım olacağız. Şampiyonluklar yaşayan kupa kaldıran mahallesiyle bütünleşen bir Beylikbağıspor yaratmayı hedefliyoruz.

 

4-Beylikbağıspor’la birlikte hayatınızla neler değişti?

 

-Ticari hayatıma aktif futbol hayatını da ekledik. 2 aylık süre içinde son derece güzel ve samimi arkadaşlıklar edindik. Genç nesillerin içinde olmak ve onlara hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım.

 

5-Beylikbağıspor’a Başkan olma fikri nasıl oluştu?

 

- Genelde bütün erkeklerde olduğu gibi bende de futbola karşı ilgi ve sevgi vardı. Beylikbağı mahallesindeki yakın dostum Ayhan Ceylan’la sohbet esnasında böyle bir düşünce oluştu. Genel olarak Ayhan Ceylan Başkan olmama vesile oldu diyebilirim. 1984 yılından bu yana Beylikbağı’nda yaşayan biri olarak mahallemin takımına aidiyet duygusuyla hizmet etmek istiyorum. Umarım camia olarak kenetlenip kalıcı başarılara imza atarız.

 

6-Sizin Başkan olmanızla birlikte camiada birlik ve beraberlik adına samimi adımlar atılıyor. Bu ortam uzun vadeye taşınır mı?

 

-Beylikbağıspor’da görev yapan emek veren,  kuruluşundan bu zaman kadar hizmet etmiş yönetici arkadaşlara ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kongre günü de ifade ettiğim gibi bu bir hizmet sırasıdır. Sıra bizdedir. Bundan önce kulüpte görev yapan yöneticilerden de destek alarak ben değil, biz kavramıyla hareket etmeyi amaçlıyoruz. Aile yapısını oluşturmalıyız. Birlik ve beraberliği kalıcı temellere kurarsak kulüp yoluna daha güçlü ilerler ve büyür.

 

 

7-Çevrenizde sevilen saygı duyulan bir isimsiniz bunu kaynağını neye borçlusunuz?

 

-Hayatta iki önemli şeye dikkat ediyorum. Dostlarımın, arkadaşlarımın ve akrabalarımın  acı ve tatlı günlerinde daima yanlarında olurum. Kalp kırmayı sevmiyorum. Kimseye kin gütmüyorum. Ve aynı zamanda toplum için yapılması gereken sosyal projelerde daima olmaya özen gösteriyorum.

 

8- Beylikbağıspor yönetimi iki yıl önce A takımı ligden çekerek radikal bir karar aldı. Bu konuda bir değişim yaşanacak mı? Mevcut Altyapı sistemi sizce doğru işliyor mu?

 

-Türk futbolunun asıl sorunlarından biri de altyapıdır. Gençlere gerektiği kadar değer gösterilmiyor. Popilizm, günü kurtarma ve kalıcı olmayacak başarılarla avunacağımıza genç nesilleri kazanarak, kendi bünyemizden çıkardığımız gençlerle mücadele etmek daha gurur verici ve doğru olur. Mevcut altyapı sistemimizin de doğru işlediğini düşünüyorum. Bizim altyapı sistemimiz olduğu gibi devam edecek.  Önümüzdeki sezondan itibaren A takımla yeniden liglere katılacağız. Bu noktada çalışmalarımız olacak.

 

9-Spor Camiasına yeni adım atmış biri olarak ilk izlenimleriniz nelerdir, futbol hayatınızın hangi noktasında?

 

-Aktif olarak bir kulüpte yöneticilik yapmadım açıkçası tecrübeli de sayılmam. Kulüp yöneticiliği bizim ticari işlerimiz gibi değil tabi ki bu konuda yönetici arkadaşlarımın desteği oluyor. Ben kulüple alakalı, aklıma gelen ve yararlı olacağına inandığım projeyi hemen uygulamak isterim. Futbol benim için bir tutkudur. Emek verdiğim her işin karşılığında heyecan duyarım. Beylikbağıspor’un hangi yaş kategorisi olursa olsun. Maçlarını heyecanla bekliyorum.

 

 

10-Kulübün vizyonu nasıl olacak. Futbol ekip işidir. Arzu ettiğiniz bir ekiple çalıştığınızı düşünüyor musunuz?

 

-         Az öncede belirttiğim gibi spor camiasında  Beylikbağıspor’un Giresunluların takımı algısı hakim. Bu algı doğru değil ve değiştirmeliyiz. Yönetimimizde 7 farklı şehirden isim var. Bu sayı gerekirse artmalı, Giresunlular, Tokatlılar, Sakaryalılar, Ordular, Trabzonlular, Erzurumlular hep birdir. Bu mahalle’nin insanlarıyız. Kulübü sadece bir eksen etrafından toplamak en büyük yanlışımız olur. Biz yöneticiler olarak her kesime kucak açmalıyız. Herkes bu kulübü benimsemeli, sevmeli, ayrıştırıcı olmak Beylikbağıspor menfaatlerine zarar verir. Kulübümüz içinde bulunduğu şartlar gereği  gayet iyi bir çalışma metodu içinde. Farklılık, sıra dışılık ve örnek bir kulüp olma portföyümüzle çalışmalarımız sürecek.

  Beylikbağıspor büyüyecekse bu sıradanlaşan hamlelerle değil sıra dışı işlerle olmalı. Bizim gösterdiğimiz mücadele bu yönde olacak. 

 

 

 

BAŞKAN’LA KISA KISA

 

En Büyük Mutluluğunuz: Eşim

En büyük Pişmanlığınız: Öyle bir duygu yaşamadım.

Hayatınızın Dönüm Noktası: 2007 yılında Ticari hayata atılmam.

Hayatta Sahip olduğunuz en büyük Hazine: Kızlarım

Nasıl Bir yeteneğiniz olsa mutlu olurdunuz: Mimar olsaydım Mutlu olurdum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.