Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

BEYLERBEYİ STRATEJİSİ

BEYLERBEYİ STRATEJİSİ

 

Gebzespor daha önce kendi sahasında müthiş tarafı önünde almak zorunda olduğu maçları neden alamadığının analizini camia ve takım olarak iyi yapmalı.

Normalde rakipler için Gebzespor gibi 10 bine yakın taraftarı olan, üst düzey bir çok futbolcusu olan deplasmanlarda bırak beraberlik almayı, gol atmak bile zor olmalıyken sıradan takımlar nasıl olurda ‘ en çok galibiyete ihtiyacımız olan süreçlerde buradan puanlar ve galibiyetler alarak gidiyor. Bu artık tesadüf değil, Önemli bir noktada büyük bir yanlış var. Buraları çözmek gerek. Gebzespor Başkanı Yusuf Öztürk Beylerbeyi maçının sıradan bir maç olduğunu söyleyerek taraftarı gerginlikten, futbolcuları baskıdan uzak tutmaya gayret ediyor. Son derece doğru ve soğukkanlı ifadelerde bulunuyor. Kulübün iç yapısını iyi biliyor. İç sahada yaşanan sorunların en önemli noktalarında biri de Yusuf Öztürk’ün altını çizmek istediği gibi böyle maçları ölüm kalım maçı gibi görüyor olmamız. Bu stresi saha içinde futbolculara da yansıtıyoruz. Kimseye hata yapma lüksü tanımıyoruz. Saha içinde mücadele edenler ne kadar futbolcu olsalar da, işleri futbol oynamak olsa da; insan olduklarını hata yapabileceklerini unutmamalıyız. Onlara büyük sorumluluklar yükleyerek baskı altına alıyoruz. Birçok futbolcu final niteliği taşıyan maçlarda hata yaparım, tepki toplarım diye sorumluluk almaktan kaçıyor.

Çözmemiz gereken diğer sorunlarımızdan biri de bu. Takım sonuç ne olursa olsun sahaya rahat çıkmalı. Onlar zaten maçın ne kadar önemli olduğunu biliyor. Oluşacak her baskı Beylerbeyi’nin işine gelir.

Futbol camiası küçük Gebzespor’un yapısıyla ilgili birçok futbolcu birbiriyle istişare ediyordur. Skor nasıl olursa olsun. Rakip futbolcuların tahrik içeren hareketlerini taraftar görmemezlikten gelmeli. Bunların hepsi bir strateji.

 

Gebze; İstanbul ve Kocaeli’nin arasına sıkıştırılmış, her türlü oyunların oynandığı bir kent. İstanbul ve Kocaeli lobisinin altında ezilen Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler dışında yerel idarecileri tarafından sahiplenilmeyen bir kent. Gasp edilen haklarımıza bizim oy vererek görev getirdiğimiz isimlerin sessiz kaldığı bir kent.

Sizlerden lobi oluşturmanızı Gebzespor’a ayrıcalıklar yaptırmanızı istemiyoruz. Bu camianın mücadelesini, emeklerini İstanbul ve Kocaeli lobisine yedirmeyin yeter. Mühür sizde, düdük sizde, imkanların tümü sizde.

Gelin bu takıma özellikle bu süreçte sahip çıkın, herkese bir olduğumuzu gösterelim ki; bir zurnacı gelip Gebzespor’un haklarını gasp edip Gebzespor camiasının ayarlarıyla oynamasın.

Pazar günü Beylerbeyi ile oynanacak maçın saha içi durumuyla ilgili son sözü futbolcular söyleyecek; Kendinden emin, cesaretli, coşkulu ve sabırlı futbol Gebzespor’u liderliğe taşıyacak. Buna inancımız tam. Takımda buna inanmalı.

Bu yazı toplam 3766 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi